De winnende foto van vorig jaar gemaakt door Ton uit Leiderdorp
De winnende foto van vorig jaar gemaakt door Ton uit Leiderdorp

Uitwisseling van informatie over fietsvakanties in Voorschoten

Algemeen

Op zaterdag 13 april wordt door vrijwilligers van de Stichting Europafietsers de derde Regionale bijeenkomst georganiseerd in Voorschoten. Doel van deze bijeenkomst is uitwisseling van ervaringen en informatie over fietstochten en -vakanties in Europa

De Stichting Europafietsers bestaat ruim 40 jaar en is destijds opgericht om ‘mensen van alle leeftijden te inspireren om per fiets te reizen en daarmee landschap en historie van Europa te ontdekken’. In die 40 jaar zijn erg veel initiatieven ondernomen zoals het in kaart brengen van lange-afstand-fietsroutes. De routes worden beschreven in routeboekjes. Er is ook een fietsroute-app waarmee kan worden genavigeerd en een website waarop overzichtelijke informatie over fietsroutes in Europa is te vinden (www.europafietsers.nl)

Jan Camps geeft een presentatie waarin hij zijn ervaringen deelt van een gefietste route naar Rome en terug. In deze presentatie komen routeplanning, overnachten en toestand van de wegen aan de orde.

We hebben de Voorschotense oud prof-wielrenner Floris Gerts uitgenodigd. Hij zal ons iets vertellen over hoe je kunt trainen voor een fietsvakantie en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste voeding.

Als je speciale vragen hebt of iets wil horen over een bepaald onderwerp, kun je dit ook bij je aanmelding vermelden.

Op deze bijeenkomst is tijd beschikbaar om onderling ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen voor (volgende) fietsvakanties. De middag wordt afgesloten met een borrel.

De bijeenkomst vindt plaats in Activiteitencentrum “Alettahof”, Aletta Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer, het dichtstbijzijnde treinstation is De Vink (8 minuten lopen). Vanaf 13.30 uur is er inloop, de bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.30 uur.

Iedereen is welkom, graag wel even aanmelden via een e-mail naar mailadres nannyvandenbrink@hotmail.com.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Antieke muziektent afgeschreven, flinke kritiek op nieuwe tent 8 uur geleden 3
Afbeelding
15 mei Buitenspeeldag in de Willem de Zwijgerlaan 9 uur geleden
De Oranje Expeditie moest helaas naar de Sporthal worden verplaatst maar de lol was er niet minder om
Kletsnat begin maar weer een fantastische Koningsdag gisteren
Traditiegetrouw was de eerste wedstrijd tussen het bestuur en de winnaar van vorig jaar  Old Totally Darkness. De strijd was snel voorbij.
Team Freek van Os en Roestige Rammers winnen touwtrekken gisteren
Afbeelding
'Koninklijk gezin' toch nog even in Voorschoten 27 apr, 13:41