Op 4 mei wordt de film 'Verdwenen Stad' vertoond over de onthutsende rol van de Amsterdamse tram in de Tweede Wereldoorlog
Op 4 mei wordt de film 'Verdwenen Stad' vertoond over de onthutsende rol van de Amsterdamse tram in de Tweede Wereldoorlog Foto: Filmtheater Voorschoten

Programma Filmtheater

Algemeen

AVOND-/MATINEEVOORSTELLINGEN
Do 2 mei 20:00, Vr 3 mei 20:00: Rapito
Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen. Edgardo’s ouders blijven in wanhoop achter en doen er alles aan om hun zoon terug te krijgen.

Za 4 mei 20:45: Verdwenen Stad
Nooit eerder werd de onthutsende rol van de Amsterdamse tram verteld die collaboreerde met de nazi-bezetter en tienduizenden Joden wegvoerde, waaronder Anne Frank en haar familie. Willy Lindwer en Guus Luijters reisden door de stad met de originele tram die de Joden deporteerde op zoek naar het onbekende verhaal. Ze spraken met de laatste overlevenden die afgevoerd zijn met de tram vanaf de vele ‘schuldige plekken’.

Zo 5 mei 15:30: Drive-Away Dolls
In deze humoristische film maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.

Ma 6 mei 20:00, Wo 8 mei 20:00: De Terugreis
Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Dus reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Di 7 mei 20:00: Vogels Kun Je Niet Melken
Boer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân kijkt reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Astrid, Bote’s vrouw, gunt haar man zijn vogels. Maar ze zijn niet met meer zijn tweeën, ze hebben vijf kinderen. De oudste zonen willen de boerderij graag in de toekomst overnemen. Maar dan moet er nog wel steeds een boerderij om over te nemen zijn.

Do 9 mei 20:00: Melk
Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid.

Vr 10 mei 20:00: Wicked Little Letters
Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene brieven die bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en grofgebekte Rose. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Met oa Olivia Colman en Jessie Buckley.

Filmtheater Voorschoten
Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl

FAMILIEVOORSTELLINGEN
Do 2 mei 15:30, Vr 3 15:30, Za 4 mei 13:30, Zo 5 mei 13:00: Kung Fu Panda 4
Na drie levensgevaarlijke avonturen wacht Po de Drakenkrijger een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers: hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. Ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige superschurk op: de Kameleon.

Do 2 mei 15:30, Vr 4 mei 15:30: Vlindervrienden en het Grote Avontuur
Vlindervrienden is een hartverwarmend verhaal over de moedige maar onhandige vlinder Patrick. Wanneer Patrick niet deel mag nemen aan de jaarlijks migratie van de monarchvlinder, verstopt hij zich in een trailer om toch mee te kunnen. Samen met de hulp van zijn beste vriend, de klungelige rups Marty, en Jennifer, een vlinder met hoogtevrees, wordt Patrick een onwaarschijnlijke held.

Ma 6 mei 13:30, Di 7 mei 15:30, Wo 8 mei 13:30, Do 9 mei 15:30, Vr 10 mei 13:30: Garfield
Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

Ma 6 mei 15:30, Di 7 mei 13:30, Wo 8 mei 15:30, Do 9 mei 13:30, Vr 10 mei 15:30: Vos en Haas redden het Bos
In het bos gebeuren rare dingen. Uil is plotseling verdwenen, en uit het niets is er een groot meer verschenen. Vos en Haas zijn vastberaden om uit te zoeken wat er aan de hand is. Van de makers van Knor.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 1 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 12 uur geleden
Afbeelding
20 mei Dag van het Kasteel: Kasteel Duivenvoorde 13 uur geleden
Afbeelding
20 mei Dag van het Kasteel: Berbice 13 uur geleden
Afbeelding
Spiritueel Cafe Voorschoten 14 uur geleden 3