<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Ron Vonk</p>

Ron Vonk

Regio nieuws

Bezoek aan de carwash

  Column

Sinds een jaar begeleid ik Alaa, een Syrische jongeman van 25 die sinds 2015 in Nederland woont. Begin oktober ging Alaa met zijn vriend naar de carwash om te helpen diens auto te wassen. Dat deed hij kennelijk met zoveel plezier en elan dat de eigenaar hem vroeg of hij geen interesse had om daar parttime te komen werken. 

Hij is inmiddels een paar weken met veel plezier aan de slag.In 2015 vluchtte hij met zijn ouders vanuit Damascus naar Nederland. Nadat hij in 2016 een verblijfsvergunning kreeg, kon hij in 2017 starten met de inburgeringscursus. Die sloot hij twee jaar later met een diploma af, waarna hij begon met een opleiding tot timmerman, waarbij hij parttime werkte om in zijn onderhoud te voorzien. Tijdens die werkzaamheden werd hij aangereden op weg naar werk, belandde zo in de Ziektewet en kwam uiteindelijk bij mij terecht voor een re-integratietraject.

We kwamen er al snel achter dat timmerman weliswaar een kansrijk beroep is, maar niet passend voor hem. Met zijn vriendelijke uitstraling en zorgzame houding is hij meer geïnteresseerd en geschikt voor werk in de richting van zorg en welzijn. We bedachten dat hij wellicht volgend jaar februari zou kunnen beginnen met een mbo-opleiding in de zorg, gecombineerd met parttime werk. 

Er kwam een kink in de planning toen zijn vader overleed aan Covid en hij zijn moeder moest bijstaan om zaken voor haar te regelen. Toen hij zijn handen na de zomer wat meer vrij had, schreef hij zich in bij uitzendbureau’s en hervatte zijn vrijwilligerswerk. Het liep echter anders. Het toeval kwam hem te hulp.

Hij heeft mij laten zien hoe belangrijk veerkracht in de praktijk kan zijn. En ook is maar weer eens duidelijk dat je meer kans op een baan maakt door ergens op af te stappen en in contact te treden, dan door enkel digitaal op vacatures te reageren of je in te schrijven bij een uitzendbureau. Hij heeft zijn zelfvertrouwen herwonnen en straalt als ik hem weer zie.

Ron Vonk
Loopbaanbegeleiding&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten