<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Voorschotense Helma Nepp&eacute;rus schrijft elke maand over wat er in het dorp speelt. Foto: Nick van Ormondt</p>

Voorschotense Helma Neppérus schrijft elke maand over wat er in het dorp speelt. Foto: Nick van Ormondt

(Foto: )

Eindelijk gaan we bouwen

  Column

We moeten weer veel binnen zitten door het virus en dat is het toch niet helemaal. Ik vond het dan ook leuk dat met Sint, Sinterklaas zelf opeens voor mijn deur stond en ik met hem een gesprekje kon voeren. Inmiddels is de kerstman al onderweg. En dan krijgt deze weken de groep 60 jaar en ouder de derde prik, de zogeheten booster en in het nieuwe jaar de wat jongeren. Zou het leven dan weer normaal worden, ik weet het niet.

Hier in Voorschoten gaat het leven gelukkig toch verder. We zien nu zelfs dat er eindelijk gebouwd gaat worden op terrein Intratuin en bij Beresteijn. Eindelijk dus en laten we er blij mee zijn. Het heeft lang geduurd maar nu gaat toch de spade in de grond. Ook het plan voor Bijdorp lijkt uitgevoerd te kunnen worden. Wel zullen er ook woningen moeten komen die voor jongeren meer betaalbaar zijn. En daarmee is het nog steeds wachten op Starrenburg 3. Ik heb al eerder aangegeven, dat ik er echt ongeduldig van ben en dat we toch moeten kijken dat, al gaat het om particuliere grond, of de gemeente geen stevige duw kan geven. 

Er zijn meer plekken waar discussie over nieuwbouw speelt


Er zijn meer plekken waar discussie over nieuwbouw speelt. Ik noem de oude school De Vos op de Einsteinlaan. Ook daar is over nieuwbouw gesproken. 

Het College is een paar maanden terug begonnen met het prioriteiten stellen, dat is op zich echt goed, maar ik zou ook een totaalplan willen zien, waarbij dan ook wordt meegenomen wanneer vervanging of modernisering van voorzieningen, denk aan een school moet plaats vinden. 

En in zo’n schema hoort ook bouwen in het centrum.

Steun onze ondernemers
In deze tijd moeten we onze ondernemers blijven steunen en ik doe dat zelf graag ook met winkelen en met het inschakelen van een monteur van een Voorschotens bedrijf als thuis iets kapot gaat. Laten we ook kijken waar ondernemers die een nieuwe plek willen, die ook kunnen vinden.

En de horeca in het centrum heeft zelf een hele planning gemaakt, zodat we de komende tijd en ook de feestdagen steeds wat ander lekkers kunnen eten.

Politiek
De politiek is door het virus helaas alleen maar via de computer te volgen. Ik heb het gevoel dat er hard wordt gewerkt, maar het blijft lastig.

Juist persoonlijk contact maakt het zo aardig en dat is ook van nut. Maar eens zal toch het tijdstip komen, waarop we elkaar ook weer kunnen zien bij een raadsvergadering.

Het moet ook voor onze nieuwe burgemeester Nadine Stemerdink wennen zijn om in haar eerste jaar Voorschoten minder mensen in het echt te zien, dan ze denk ik, zou willen en discussies via de Ipad en laptop te voeren. 

Komende maanden krijgen onze politieke partijen het druk, want op 16 maart van het nieuwe jaar zullen de raadsverkiezingen zijn. En dat is altijd spannend. 

Tot die tijd gaat het leven in Voorschoten gewoon door en zal er dus ook door de politiek net als door iedereen gewerkt moeten worden. 

En laten we daarbij ook oog hebben voor initiatieven van organisaties die we kunnen steunen. Denk aan het vriend of vriendje worden van de bibliotheek. En laten we ook meedenken met de sportverengingen die nu om 17.00 uur dicht moeten. 

Tot slot, we naderen het eind van dit jaar, maar er is al een paar weken geknal van vuurwerk. Dat mag niet en laten we hoe dan ook maar met vuurwerk afsteken stoppen.

Helma Neppérus
Oud-Kamerlid en oud-raadslid
voor de VVD&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten