Afbeelding

Investeer in het sporthart van Voorschoten

Column Sport

Precies een jaar geleden schreef ik een stuk over hoe de voetbal en atletiek elkaar in een houdgreep houden in Voorschoten en dat de Atletiek een eigen plek verdient, opdat zowel de atletiek en de voetbal allebei kunnen doorgroeien. In die tijd is er niet veel gebeurd. Wat zeg ik? Niets. En we weten allemaal stilstand is achteruitgang. 

Noemde ik vorig jaar de atletiekbaan nog een grintbak waar een kat nog in weigert te schijten, is het nu meer een 375 meter zwembad waar een goudvis zijn neus voor optrekt.

En dan hebben we het nog niet over de grasvelden. Het ene grasveld is gekoloniseerd door mollen, je breekt sneller je nek dan dat je een goal maakt, en in het andere grasveld gooien we speren. 

Het is te kolderiek voor woorden. Maar het wordt nog kolderieker. Er staan kinderen te douchen in containers. Ja, containers. Nee u leest het goed containers. Nog één keer voor als de gemeente meeleest: CONTAINERS. Allejezus, het allergrootste sociale bolwerk van het dorp en we maken een-tweetjes op veld drie met molshopen, zwemmen over de atletiekbaan en douchen in containers.

Nou leek de nieuwe atletiekbaan er in ieder geval eindelijk te komen, maar wat denk je? Weer uitgesteld. Het begint op sadisme te lijken. 

De gemeente laat de sport in Voorschoten door een rietje ademen en wanneer er hoop op genoeg zuurstof is, knijpen ze het rietje dicht.

De sport in Voorschoten verdient meer dan een rietje om naar zuurstof te zuigen. Het sporthart in Adegeest, de voetbal, de atletiek, de tennis, de hockey en de honkbal, heeft zo enorm veel potentie. Het wordt tijd dat de gemeente dat in gaat zien en er fors in gaat investeren.

Stan Perel


Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1