<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Wereldprimeur nieuwe LP Prince bij Hifi Overgaauw

  Cultuur

Eén dag voor de officiële wereld release, heeft Hifi Overgaauw, in samenwerking met Velvet Leiden, de primeur van de nieuwe LP ' A Piano and A Microphone' van de in 2016 overleden Prince. De luistersessie wordt gehouden op 20 september om 20.00 uur in de winkel van Hifi Overgaaw aan de Breestraat 148 in Leiden. Een must voor de echte Prince-fans.  

Op de waanzinnig mooie Blade 2 van KEF, de Hegel H360 versterker en op de Rega platenspeler RP6 waarvan we de naald op de plaat zullen zetten, wordt de muziek gedraaid waarbij nummers langs komen die nog nooit eerder zijn verschenen. 

Het album legt een thuis opgenomen studio-casette-opname vast van Prince. Het was hoogstwaarschijnlijk opgenomen door Prince om work-in-progress vast te leggen en alleen als een repetitie, niet met de intentie om deze opnames te gaan gebruiken als basis voor overdubs of aanvullend werk. De negen liedjes zijn uitgeklede versies van bekende nummers, waaronder een versie van Purple Rain, maar er zijn er ook vier die nooit eerder zijn uitgebracht: Don't You Weep, Wednesday, Cold Coffee & Cocaine, and Why The Butterflies. Een studioversie van Wednesday was opgenomen op 24 oktober 1983, en werd het vijfde nummer op een configuratie van Purple Rain, maar werd vervolgens verwijderd van het album en de film naarmate het project vorderden. Het is niet bekend of of de volledige studie versies van Mary Don't You Weep, Cold Coffee & Cocaine, and Why The Butterflies ooit zijn opgenomen.
De titel van het album is een opzettelijke referentie naar Prince's allerlaatste tour in 2016, Piano & A Microphone.

De cd en de lp zijn alleen die dag goedkoper te verkrijgen (lp 22,99 ipv 24,99 en cd 16,99 ipv 18,99) en bij aanschaf van één van de twee maak je kans op een uniek Prince canvasdoek met het bijzondere artwork van de plaat.

Inschrijven voor deze avond wordt aangeraden. Dat kan via de  website www.overgaauw.com (inschrijfbutton evenementen) of bel: 071-5126862. Dit om teleurstelling te voorkomen.
 
Hifi Overgaauw verzorgt de locatie, de koffie en thee. De inloop is vanaf 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur. De ingang is via de winkel op de Breestraat 148, waarbij u binnendoor naar de separate High End demonstratie ruimte geleid wordt. In een speciale ambiance (het oude Panderpand) kunnen fans luisteren naar Icoon Prince


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten