<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Cultuurfabriek wil meepraten over gemeentelijk cultuurbeleid

  Cultuur

Marlies van den Beld van Doremifa (Familiemusicals) sprak namens de Cultuurfabriek op 18 oktober in tijdens de raadscommissie Mens en Samenleving over het cultuurbeleid. Een groot aantal culturele organisaties waren aanwezig op de tribune. De Cultuurfabriek vindt het belangrijk dat alle raadsleden zich bewust zijn van de ongelooflijke rijkdom aan culturele organisaties in ons dorp.

De Cultuurfabriek benadrukte in de presentatie dat cultuur mensen verbindt en bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn van mensen. Dat geldt voor elke vorm van cultuur, zoals muziek, dans, theater en beeldende kunst. Niet alleen om zelf te doen, maar ook voor de mensen die komen kijken en luisteren. De Cultuurfabriek vindt het belangrijk dat dit voor iedereen toegankelijk is. Voor alle lagen van de bevolking, voor ieders budget en voor hen uit de kwetsbare groepen. Een rijk aanbod zorgt er daarnaast voor dat Voorschoten een aantrekkelijke plek is en blijft om te wonen voor alle generaties. En ook voor mensen en gezinnen om zich hier te vestigen. 

Het cultuurbeleid kan anders worden ingevuld dan nu wordt gedaan en de Cultuurfabriek wil hier graag met de gemeente(raad) over meepraten en (helpen te) realiseren. Daarbij wordt onder andere gedacht om projectmatig culturele activiteiten te organiseren voor bepaalde doelgroepen, te komen tot (her)inrichting en passende faciliteiten voor culturele organisaties om te repeteren, te oefenen en uitvoeringen te geven, alsmede het verbeteren van PR en communicatie zodat ieder in contact komt met de vele culturele activiteiten die er in Voorschoten zijn.

De raadsleden, als ook de aanwezige wethouder cultuur, toonden grote belangstelling voor het initiatief en lieten weten contact te willen houden met de Cultuurfabriek. De Cultuurfabriek zal binnenkort met de wethouder in gesprek gaan over hun ideeën voor een vernieuwd cultuurbeleid en hoe meer samen te werken daarin met de gemeente. Zodat het gemeentelijk cultuurbeleid echt iets van, voor en door de burgers is.

De Cultuurfabriek Voorschoten is een netwerk van meer dan 30 samenwerkende culturele organisaties uit Voorschoten, die de culturele activiteiten in Voorschoten wil verstevigen en uitbreiden. Zo heeft de Cultuurfabriek tijdens het Weekend van Voorschoten de Cultuurmarkt georganiseerd, is de seizoensbrochure 2018/2019 uitgebracht en wil de Cultuurfabriek nieuwe culturele activiteiten stimuleren die toegankelijk zijn voor jong en oud en voor alle bevolkingsgroepen.

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij de Cultuurfabriek Voorschoten. De Cultuurfabriek Voorschoten en het actuele aanbod aan optredens is op Facebook te vinden. Is uw culturele organisatie nog niet aangesloten en wilt u aansluiten ? De Cultuurfabriek spreekt graag met u. Mail dan svp naar cultuurmarktvoorschoten@gmail.nl.   


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten