<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Mary Poppins Returns draait in de Kerstvakantie in het Filmtheater Voorschoten.
Mary Poppins Returns draait in de Kerstvakantie in het Filmtheater Voorschoten. (Foto: Photo Credit: Jay Maidment)
Kunst & Cultuur

Kerstvakantie in Filmtheater

  Cultuur

In de kerstvakantie presenteren de vrijwilligers van Filmtheater Voorschoten de nieuwe Disney-film Mary Poppins Returns met Meryl Streep, Colin Firth, Emily Blunt, Julie Walters en vele andere sterren. Op woensdag 19 december is de internationale premièredag van de film en Filmtheater Voorschoten sluit daarbij aan met twee matinees. Om zo veel mogelijk dorpsgenoten de kans te geven deze feelgood-film rondom de feestdagen te bezoeken zijn er extra voorstellingen gepland in de kerstvakantie. De familiefilm voor alle leeftijden is zowel in de Nederlandstalige versie als in de originele Engels gesproken (Nederlands ondertitelde) versie te zien.

Ook de populaire Film & Food-arrangementen met typische kerstfilms en beroemde filmklassiekers komen terug in de kerstvakantie. De met vier Oscars en een Golden Globe bekroonde Fanny & Alexander uit 1982 van Ingmar Bergman is digitaal gerestaureerd. De familiekroniek uit Zweden staat niet alleen bekend als onbetwist hoogtepunt van meesterregisseur Bergman maar ook als hoogtepunt uit de filmgeschiedenis. Fanny & Alexander is te zien met een tapas-arrangement in de pauze, verzorgd door de Voorschotense traiteur Tries No. 54.

Tries No. 54 serveert ook de tapas tijdens de pauze van een andere recente film uit de Disney-studio's, het kerstverhaal The Nutcracker and the Four Realms. Een sprookje voor jongeren en volwassenen  met steracteurs Helen Mirren, Morgan Freeman, Keira Knightley en Miranda Hart. De film is geïnspireerd door Ernst Hoffmann's klassieke verhaal 'De notenkraker en muizenkoning' op muziek van Tsjaikovski.

Voor kinderen van 6 t/m 12 is er een speciale Film & Food-Kids-avond met de Nederlandstalige versie van Mary Poppins Returns, met in de pauze een feestmenu uit de keuken van het Cultureel Centrum.

Kaarten voor de kerstvakantievoorstellingen zijn te koop via www.filmtheatervoorschoten.nl en aan de kassa. De entreeprijs voor de Nederlandse versie (NV) van Mary Poppins Returns is € 6,-; die voor de originele, ondertitelde versie (OV) bedraagt € 8,-. De Film  & Food-voorstellingen kosten € 25,- inclusief het tapas-arrangement in de pauze. Een kaartje voor Film & Food-kids kost € 10,-.  In verband met de catering sluit de kaartverkoop twee dagen voor de voorstelling.

Filmtheater Voorschoten,  Prinses Marijkelaan 4. Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten