<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Het jazzkoor van het Koninklijk Conservatorium maakte indruk. Foto: pjpj
Het jazzkoor van het Koninklijk Conservatorium maakte indruk. Foto: pjpj
Kunst & Cultuur

Fantastische sfeer bij optreden Jazzkoor Conservatorium

  Cultuur

Afgelopen zondagmiddag 10 maart 2019 waren de stoelen van de grote zaal van het Cultureel Centrum in Voorschoten weer volledig bezet door muziekliefhebbers om te genieten van een concert bij Podium Jong Professionals Jazz met het Jazzkoor Koninklijk Conservatorium o.l.v. Anka Koziel.

Zangdocente en dirigente van het koor Anka Koziel had een goed uitgebalanceerd programma van 2x drie kwartier samengesteld voor dit concert! De jazzblues 'Everybody's Boppin' vormde een terugkerend thema aan het begin, midden en einde van het concert: Heerlijk zuivere meerstemmige zang door 11 jonge talenten (1e en 2e jaars studenten) van het Koninklijk Conservatorium waarvan er 7 zangstudenten zijn en 4 leden dit als bijvak volgen en dit was niet te horen! Er werd echt goed gezongen!

Het tweede stuk was meteen een eerste hoogtepunt omdat zangeres Martina Bergonzoni  'Stormy Weather' zong, helemaal in de sfeer van het weer van de afgelopen week. Haar prachtige stem deed een beetje denken aan Amy Winehouse. Na nog een koorstuk volgde het ook in dit seizoen passende 'You must believe in Spring'; ingetogen en breekbaar gezongen door zangeres Zoë De Priester. Tegen het einde van deze eerste set volgde ook een prachtige a-capella uitvoering door het hele koor van 'Autumn Leaves'.

Na de pauze steeg het niveau door de geweldige sfeer in de zaal! Iedereen zat te genieten en na solo stukken van zanger Denny Sofia, zangeressen Georgia Gourdoupi en Mila Veldkamp stal zangeres Luca Warmer de show met een intense uitvoering van het nummer  'Moanin' ', een hardbop compositie van Bobby Timmons, pianist van Art Blakey and the Jazz Messengers. Wederom een jazzfeest bij PJPJ voor alle aanwezigen!

Volgend concert PJPJ op 13 april met zangeres Yvonne Smeets en pianist Juraj Stanik
Voor meer info: www.pjpj.nl 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten