<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Kunst & Cultuur

Concert Pianiste Aafje van Gemert

  Cultuur

Zondag 13 oktober om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianiste Aafje van Gemert een pianorecital in Woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Zij zal werken van  Leoš  Janácek , Arvo Pärt, Frederic Mompou  en Frederic Chopin uitvoeren.  Het concert is voor iedereen toegankelijk. Aanvang 14:30 uur; inloop 14:00 uur.  Entree: 10 euro.

Pianiste Aafje van Gemert studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Alwin Bär en David Kuyken. Ze won de Richard Hol Fonds prijs voor haar bachelor eindexamen en studeerde met onderscheiding af voor haar master eindexamen.

Na haar afstuderen volgde ze samen met mezzosopraan Ellen van Beek een jaar lang masterclasses bij gerenomeerde zangers en liedbegeleidiers o.l.v. Udo Reinemann. Voor modern repertoire kreeg ze lessen van Ton Hartsuiker.

Aafje verzorgde de afgelopen jaren solo concerten en begeleidde verschillende zangers en instrumentalisten, speelde als pianist in een orkest en in een pianokwartet dat muziek van Simeon Ten Holt ten gehore bracht. Daarnaast heeft ze een bloeiende lespraktijk in Utrecht.

Voor meer informatie kunt u haar website bekijken:   www.aafjevangemert.nl

Leoš  Janácek (1854-1928) – uit: Op een overwoekerd pad
I  – Onze avonden; Moderato
II  – Een weggewaaid blad; Andante
III – Kom met ons mee!; Andante
IV – De Madonna van Frydek; Grave
V  – Zij kwetterden als zwaluwen; Con moto
VII  – Goedenacht!; Andante

Arvo Pärt (1935-   )
Für Alina; ruhig, erhaben, in sich hineinhorchend
Spiegel im Spiegel
---pauze---

Frederic Mompou (1893-1987) – Musica Callada, boek 1

I – Angelico
II – Lento
III - Placide
IV - Afflito e penoso
V - Legato metallico
VI - Lento, molto cantabile
VII – Lento
VIII – Semplice
IX – Lento

Frederic Chopin (1810-1849)

  Mazurka opus 17 no 4; Lento ma non troppo
Wals opus 34 no 2; Lento
Fantasie-impromptu opus 66; Allegro agitato


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten