<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Winterse verhalenavond op Buitenplaats Berbice

  Cultuur

"Kun je je verstoppen voor het Lot?
Kun je het voorblijven?
De oude koning wist het niet, maar hij wist dat hij het moest proberen... "

Met deze zinnen begint de voorstelling 'De groene vogel' van verhalenverteller Janneke Tanja bij de haard van het Schuytenhuis op buitenplaats Berbice in Voorschoten. Een voorstelling vol met rauwe randjes en scherpe hoeken, betoverde prinsen, een inktzwarte elfenkoningin en angstaanjagende gebeurtenissen. Over verraad, gruwelijke keuzes, geloven in liefde tegen beter weten in en over worden wie je zelf wilt zijn.

Eigengereide dames
Als kind vond verhalenverteller Janneke Tanja het al een prachtig verhaal. Prinsessen hadden grote jurken, werden zomaar uitgehuwelijkt, maar gelukkig werden ze makkelijk verliefd en kwam het meestal toch wel goed - toch? Pas jaren later viel het haar op dat dit eigenlijk een gruwelijk verhaal is, vol vreselijke keuzes en gebroken beloften. Maar ook met een prinses die het heft in eigen handen neemt en haar eigen weg volgt. En daarin bleek deze prinses niet de enige... In oude sprookjesboeken komen meer van deze eigengereide dames voor. Janneke vlocht hun avonturen ineen tot één lang verhaal in een avondvullende voorstelling.

Knappend haardvuur
Is er een mooiere locatie denkbaar voor betoverende verhalen dan zittend rond een knappend houtvuur op een mooie buitenplaats? De Vrienden van Berbice nodigen u uit op vrijdagavond 17 januari 2020. Adres: Leidseweg 221. Geen parkeergelegenheid.
Aanvang 20:00 uur. Toegang: € 12.50, incl. warm onthaal vanaf 19:30 uur en glühwein in de pauze. Aanmelding per mail: info@vriendenvanberbice.nl.

De Vrienden van Berbice zijn begin 2016 opgericht met als doel het organiseren van culturele activiteiten en het werven van Vrienden, die Berbice een warm hart toedragen en willen helpen om de buitenplaats weer in oude luister te herstellen. Alle eventuele opbrengsten van de culturele activiteiten komen ten goede aan Berbice.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten