Afbeelding

PJPJ concert: Big Band Koninklijk Conservatorium

Cultuur

PJPJ ontvangt alweer voor de 7e keer in successie de Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag op zaterdagavond 25 januari 2020 aanstaande. Dit is jaarlijks het best bezochte jazzconcert in de concertenserie van Podium Jong Professionals Jazz. Een 'happening' om mee te beleven voor elke muziekliefhebber!

De Big Band Koninklijk Conservatorium bestaat uit 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en (oud-) studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid in muziekstijlen en opvattingen. 

De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden studenten en docenten van het conservatorium zelf al een bigband. Eind jaren zeventig werd jazzpianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die halverwege 1979 van start ging, is als het ware uit die bigband voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig leidt John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst de bigband en dit resulteert in een hoog muzikaal niveau! De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft meer dan 20 keer tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden. 

Aanvang concert: 20:00 uur in het Cultureel Centrum Voorschoten. Entree is slechts 7 euro.

Zie voor meer info jazzconcerten ook: www.pjpj.nl
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vinder rijbewijs neem svp contact op 5 uur geleden
Afbeelding
Zware fietsen niet meer welkom??? 22 sep., 14:27
Afbeelding
Samen een terrasje pikken! 22 sep., 14:24 1
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker geeft startsein Stoptober 22 sep., 13:52
Afbeelding
Intratuin Lisse trapt af met betoverende kerstshow 22 sep., 13:28 1