<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Kunst & Cultuur

De week van de bibliotheek met Schrijvers Online

  Cultuur

Nu de bibliotheek weer (gedeeltelijk) open is voor het lenen en terugbrengen van boeken starten deels ook weer de activiteiten. Ook digitaal. 

Vanaf u kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de Boekenservice. Leden die aan huis gebonden zijn kunnen wel nog steeds gebruik maken van de Thuisbrengservice. Via e-mail of telefonisch geef je door welke boeken je wilt lenen en onze medewerkers maken daarna een afspraak om ze door een vrijwilliger bij je thuis te laten brengen. Meer informatie op onze website www.obvw.nl, e-mail info@obvw.nl of telefonisch met Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97.

Spreekuur Leergeld en SchuldHulpMaatje
Vanaf vrijdag 5 juni gaat het wekelijkse spreekuur van Leergeld en SchuldHulpMaatje weer van start in Bibliotheek Voorschoten.Ontslag, ziekte, verlies van een dierbare, een dure hypotheek of een hoge huur, of gewoon niet goed met geld om kunnen gaan. Het zijn stuk voor stuk redenen waardoor mensen flink in de financiële problemen kunnen komen. Wanneer de schulden zo hoog oplopen dat men er niet meer uitkomt, breekt een moeilijke tijd aan. Wanneer financiële problemen mensen boven het hoofd (dreigen te) groeien is een luisterend oor en iemand die met je meedenkt over inkomsten, uitgaven en het bestedingspatroon vaak een uitkomst.Elke vrijdag tussen 13.30 en 14.30 uur, met uitzondering van schoolvakanties, kunt u op afspraak uw vragen stellen tijdens het spreekuur. Aanmelden kan op SchuldHulpMaatjeVoorschoten@voorelkaarleiden.nl

Spreekuur Kind en Scheiding
Op dinsdag 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur Is het Kenniscentrum Kind en Scheiding weer aanwezig in Bibliotheek Voorschoten. Wilt u graag persoonlijk uw vraag stellen of direct advies aan iemand vragen? Meld u dan aan bij het Kenniscentrum voor het spreekuur via 06-11259195.Niet alle kinderen hebben een onbezorgde jeugd. Hun ouders gaan scheiden en komen er samen niet meer uit. Onenigheid tussen ouders bij een (complexe) scheiding heeft negatieve gevolgen voor kinderen. Het Kenniscentrum Kind en Scheiding is er voor kinderen, ouders en het netwerk die te maken hebben met een (complexe) scheiding. Zomaar een paar vragen waar iemand die te maken krijgt met een scheiding mee kan zitten: ik overweeg te gaan scheiden; waar moet ik allemaal rekening mee houden als het gaat om onze kinderen, financiën en huisvesting? Ik heb een kind in de klas dat lijdt onder de scheiding van haar ouders; welke hulp is er beschikbaar?Mijn kind is gescheiden; hoe kan ik als grootouder mijn kleinkinderen helpen? Ervaren medewerkers van ons Kenniscentrum (een mediator en een maatschappelijk deskundige) zitten klaar om vragen te beantwoorden of samen op zoek te gaan naar een antwoord. Ook informeren zij over beschikbare trainingen of hulp op maat.

Ontmoet Schrijvers Online: Splinter Chabot op 4 juni
Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers: Ontmoet Schrijvers Online. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het webinarsysteem van de Koninklijke Bibliotheek. Deelname is gratis, aanmelden voor één of meerdere webinars kan via de agenda op www.obvw.nl.

Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen via een chat. Op 4 juni is Splinter Chabot aan de beurt. In de weken daarna praten we met Marijke Schermer (11 juni), Suzanna Jansen (18 juni), Eva Vriend (25 juni) en Esther Gerritsen (2 juli).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten