Foto: Bibliotheek Voorschoten (Sam Edwards)
Foto: Bibliotheek Voorschoten (Sam Edwards)

De Online Bibliotheek vernieuwt

Cultuur Kunst & Cultuur

Per 8 september komt de nieuwe bibliotheek-app online. Dat meldt de bibliotheek Voorschoten. In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Je kunt een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren, én eenvoudig verlengen. 

Kom je er niet uit met de nieuwe bibliotheek-app? Stel je vragen dan op afspraak tijdens het Digitaal Spreekuur op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Voorschoten!

De ‘R’ zit weer in de maand!
Nu de herfst en de winter (snel) in aantocht zijn, start helaas ook het snotter- en verkoudheidsseizoen.Voor ons als bibliotheek wordt dat een spannend seizoen. Hoe zal het namelijk onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers vergaan? We hopen dat het allemaal mee zal vallen. Zodra wij te maken krijgen met veel medewerkers en/of vrijwilligers die met corona-achtige klachten thuis moeten blijven, dan bestaat de kans dat de bibliotheek abrupt haar openingstijden moet wijzigen. We rekenen op ieders begrip in deze. Check voor je bezoek aan de bibliotheek en het filmhuis voor de zekerheid altijd even onze website of sociale media. Of neem telefonisch contact op.
Heb je vragen hierover? Stel ze dan aan onze medewerkers of vrijwilligers in de bibliotheek of filmhuis, telefonisch 071 561 56 78 (Voorschoten) of 070 511 33 97 (Wassenaar) of via e-mail info@obvw.nl.

Bibliotheek weer 's avonds open
Vanaf half maart is er veel gebeurd door de coronacrisis: helemaal dicht, klein beetje open en nu gelukkig vanaf 1 september weer volledig open zoals je van ons gewend bent.Bibliotheek Voorschoten is weer open op dinsdagavond tot 20.00 uur. Vanaf oktober is de bibliotheek ook weer open op zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Zien we je snel in één van onze vestigingen?

Cursus Muziek op Schoot in Bibliotheek Voorschoten
In september start een nieuwe cursus Muziek op Schoot in Bibliotheek Voorschoten. We zingen liedjes, dansen, spelen op instrumentjes. Het is leuk om als ouder de favorieten van je kind te ontdekken en thuis verder te spelen en te zingen. Bovendien is muziek op schoot goed voor de totale ontwikkeling van het jonge kind zoals emotionele, sociale en motorische ontwikkeling. Ook cognitieve ontwikkeling, taal, fantasie en lef worden ontwikkeld. Quality time voor kind én ouder!

Vanwege de Coronamaatregelen worden muziektasjes verplicht verhuurd voor het symbolische bedrag van € 1,00 per les. Ouders ontvangen een lijst met inhoud en winkelwaarde van de artikelen. De muziektasjes met basismaterialen blijven eigendom van De Mirtetak en worden de laatste les weer ingeleverd. Missende en kapotte materialen worden door de ouder vergoed.
De cursus bestaat uit 6 lessen op de volgende data: woensdag 9-16-23-30 september en 7-14 oktoberTijd: 9.30 – 10.15 uur: 1 – 2 jaarTijd: 10.30 – 11.15 uur: 2-3 jaarPrijs: Lid € 62,50 / niet-lid € 72,50

Engels leren met dyslexie - hoe doe je dat?
Krijg handvatten om Engels te kunnen leren met dyslexieEngels leren is een struikelblok voor heel veel middelbare scholieren. Carolien Poels (Dyslexie Academie) zal uitleggen waarom de combinatie dyslexie en Engels zo lastig is en geef praktische handvatten om hiermee om te gaan. Wil je weten waarom Engels zo moeilijk is? Wil je weten hoe je Engels kunt leren met dyslexie? Kom dan op vanavond naar de lezing dan kun je ervaren op welke manier het mogelijk is om Engels te leren met dyslexie!
23 september 2020, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Voorschoten. Kosten: Leden €6,- / niet-leden €7,-

Nieuws overzicht

Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten 1 mrt, 16:07
Op dinsdagavond, woensdagmiddag en vrijdagochtend is de speelotheek in de bieb aan de Wijngaardenlaan open. Foto: Speelotheek
Statiegeldactie bij AH voor Speel-O-Theek Voorschoten 1 mrt, 12:00