Het leven van Jack McCartney in ‘Scherpschutter’
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Maarten Bart de Jonge brengt binnenkort zijn tweede boek uit &#39;Scherpschutter&#39;. Foto: PR</p>

Maarten Bart de Jonge brengt binnenkort zijn tweede boek uit 'Scherpschutter'. Foto: PR

(Foto: )
Kunst & Cultuur

Het leven van Jack McCartney in ‘Scherpschutter’

  Cultuur

De Leidse auteur Maarten Bart de Jonge (36) woont op de grens met Voorschoten. De schrijver van de thriller ‘Stiekem Gevlucht’ brengt in december zijn tweede boek ‘Scherpschutter’ uit. Het boek is naar verwachting vanaf 11 december te bestellen.

door Rosanne Peters

In het boek ‘Scherpschutter’ wordt de lezer meegenomen in het leven van tiener Jack McCartney. Jack wil de opleiding tot scherpschutter gaat doen en komt daardoor in een spannend leven terecht. Hij wordt ouder en bouwt een carrière op als scherpschutter, maar het dubbelleven verloopt niet zonder problemen. Het combineren van een gevaarlijke baan met het normale gezinsleven vraagt veel van hem en het onderhouden van vriendschappen in deze wereld is niet zonder gevaar.

Ook zijn eerste boek is een thriller waarin de hoofdpersoon in de problemen komt. Dat boek werd door de lezers goed ontvangen, een tweede boek wilde hij daarom graag gaan schrijven. “Je bent trots op wat je hebt bereikt en wil dan graag door met het volgende project. Ik heb geleerd van de feedback van lezers waardoor het tweede boek professioneler geschreven is. Dat ik Scherpschutter hierdoor beter heb kunnen maken, maakte het schrijven nog leuker.” 

Maarten is een paar jaar geleden als hobbyist begonnen maar had nooit verwacht dat hij ook daadwerkelijk boeken zou gaan schrijven. “Als je veel leest is het ook leuk om zelf eens te proberen een verhaal op papier te krijgen. Ik heb mijn fantasie de vrije loop gelaten en ben begonnen. Dat het fictie is, vind ik belangrijk, zo kunnen de lezer en ik even uit de realiteit stappen. Na zo’n drie jaar geschreven te hebben, ben ik pas gaan nadenken over het schrijven van een boek. Eigenlijk is zo de eerste ook ontstaan: Ik heb verhalen en ideeën gecombineerd en er uiteindelijk een boek van gemaakt. Ook al komt zijn tweede boek pas in december uit, Maarten weet nu al zeker dat nummer drie er absoluut gaat komen.

‘Scherpschutter’ is vanaf 11 december te bestellen via uitgeverij Boekscout of via www.maartenbartdejonge.auteursblog.nl.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten