Afbeelding

Filmtheater mag weer open, programma juni bekend

Cultuur Kunst & Cultuur

Op zaterdag 5 juni heropent Filmtheater Voorschoten na bijna zes maanden de deuren. De versoepelingen van de coronamaatregelen maken dit mogelijk. Per voorstelling worden maximaal 50 bezoekers ontvangen met inachtneming van de anderhalvemeterregelgeving en de overige blijvende maatregelen. De vrijwilligers staan klaar bezoekers uit Voorschoten en omgeving te ontvangen voor de betere nieuwe films en de films die door de sluiting bijna werden vergeten.

Woody Allen’s laatste film Rifkin’s Festival is de eerste film die zaterdagavond te zien is. Eerder op de dag draaien al films voor de jeugd en op zondagmiddag is een landelijke voorpremière van Pieter Konijn op de vlucht te zien. Andere hoogtepunten in de juni programmering zijn de uitgestelde landelijke première van de Nederlandse oorlogsfilm De slag om de Schelde, Oscarwinnaar Nomadland met Frances McDormand, kunstdocumentaire Frida Kahlo en de muziekfilm David Byrne’s American Utopia. 

In juli worden nog twee Nederlandse oorlogsfilm verwacht: Quo Vadis, Aïda? en De oost. Daarnaast zijn de muziekdocumentaires Tina over het leven van Tina Turner, Zappa over Frank Zappa en Aznavour, le regard de Charles over Charles Aznavour te zien. IDFA on Tour, de landelijke editie van het documentairefestival, wordt in juli naar verwachting ingehaald. Voor de jeugd staat animatie The Croods 2: een nieuw begin vanaf de landelijke première op het programma.

Online-kaartverkoop en informatie: www.filmtheatervoorschoten.nl, regulier entree: € 8,50, jeugdfilms: € 6,50. De kassa is vanaf een half uur tot aanvang van de voorstellingen geopend voor toekomstige voorstellingen maar er is volgens de coronamaatregelen geen kaartverkoop aan de kassa mogelijk voor de eerstvolgende voorstelling (wel online tot een half uur voor aanvang). Adres: Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten, info@filmtheatervoorschoten.nl. Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk.

Filmtheater Voorschoten projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers.

Programma Juni
Kijk op de site van het Filmtheater of in de agenda op deze website. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 20 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9