Vorig jaar openden wethouder De Bruijn en voorzitter Hans Rasch het Toeristen Informatiepunt bij het museum. Foto: VSK
Vorig jaar openden wethouder De Bruijn en voorzitter Hans Rasch het Toeristen Informatiepunt bij het museum. Foto: VSK

VVV Voorschoten en Wassenaar landelijk erkend

Cultuur Kunst & Cultuur Gemeenteberichten

(persbericht) Vanaf nu zijn de Toeristisch Informatiepunten in de bibliotheek aan de Langstraat in Wassenaar en in Museum Voorschoten in de Voorstraat in Voorschoten officiële VVV-kantoren. Deze week onthulden wethouder Caroline Klaver (Wassenaar) en Paul de Bruijn (Voorschoten) het VVV logo aan de gevel van de Bibliotheek en Museum Voorschoten.

In 2020 openden wethouder De Bruijn het Toeristisch Informatiepunt in Museum Voorschoten en burgemeester De Lange en wethouder Caroline Klaver het Toeristisch Informatiepunt in bibliotheek Wassenaar. Nu is het tijd voor een vervolgstap: beide vestigingen worden een landelijk erkende VVV.

Ralf Meppelder, voorzitter van Wassenaar-Voorschoten Marketing en directeur van Kasteel de Wittenburg vertelt: ‘Naast het toeristische aanbod op wassenaar-voorschoten.info hebben wij vorig jaar ingespeeld op de behoefte van bewoners, bezoekers en bedrijven aan een fysiek Toeristisch Informatiepunt. De VVV is veruit het bekendste label in Nederland. Meer dan de helft van de Nederlandse vrijetijdsconsument maakt gebruik van de VVV. Het staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijk contact. Daarnaast draagt het label bij aan meer omzet bij retail, horeca en de vrijetijdssector. Daarom wilden we ook aansluiten bij VVV-Nederland.”

Wethouders Paul de Bruijn en Caroline Klaver zijn blij met de samenwerking met Wassenaar-Voorschoten Marketing, Museum Voorschoten en stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar: “Voor onze inwoners is de VVV een goede informatiebron om op de hoogte te komen van evenementen, activiteiten en mooie nog niet ontdekte plekjes in onze eigen dorpen. Het is goed dat bezoekers ons gebied leren kennen. Als je weet wat er is, dan zal je ook eerder geneigd zijn om langer te verblijven, meerdere bestemmingen aan te doen, nog eens terug te komen en de mooie ervaring te delen. Dat is goed voor onze economie.”

Ook Hans Rasch (VVV Voorschoten en voorzitter bestuur Museum Voorschoten) en Mariska Koning-Roozendaal (VVV Wassenaar en directeur Bibliotheek) zijn enthousiast over deze ontwikkeling: “Vanaf de opening vorig jaar waren de inwoners, bezoekers van buiten de gemeenten en (buitenlandse) toeristen welkom bij het Toeristisch Informatiepunt. Nu het een VVV wordt verwachten wij dat mensen nog beter de weg naar onze vestiging weten te vinden.”

In 2020 hebben veel mensen een bezoek aan één van de Toeristisch Informatiepunten gebracht. Er is veel bruikbare informatie te vinden over het toeristisch-recreatieve aanbod in Voorschoten, Wassenaar en de (directe) omgeving. U kunt er terecht voor wandelkaarten, fietskaarten, vaarkaarten, folders van toeristisch-recreatieve voorzieningen, een toeristisch- recreatieve plattegrond, VVV cadeaukaarten en nog veel meer. Door de lockdown zijn de VVV’s geruime tijd dicht gebleven. Nu de deuren weer geopend zijn, is iedereen weer welkom en staan de medewerkers de bezoekers graag te woord.

Museum Voorschoten is te vinden aan de Voorstraat 17. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 3 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 12 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42