Afbeelding

Brandweermuseum heeft nieuwe materialen

Cultuur Kunst & Cultuur

De zomervakantie is al weer een aardig eindje op weg. De een is toch nog naar het buitenland geweest en de ander in eigen land of toch maar uit veiligheid, thuis gebleven. Wij van het brandweermuseum Voorschoten zijn dat ook. Ondanks de vakantie gaan wij gewoon door met het onderhouden van het materiaal en het museum.

Daarnaast komen er zo af en toe ook nieuwe brandweermaterialen bij. Zo kregen wij een grote poederblusser op wielen. Deze blusser werd gebruikt als oefenmateriaal voor de BHV trainingen. We moeten hem nog opknappen maar te zien is hij al.

Afgelopen week vierden we met Noa en Niek hun verjaardag waarbij ze opgehaald en thuis gebracht werden met onze oude brandweerwagen ‘Spuit 41’. 

Wil je dat ook of iets anders met of bij de brandweer, kijk dan op www.spuit41.nl. Daar staan alle mogelijkheden. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon langs komen op zaterdag 14 augustus a.s. van 10 tot 12.30 uur. Dan staan de deuren weer open, we zien jullie graag.

Het Brandweermuseum is gevestigd achter de kazerne op het Burg. Van der Haarplein. De ingang zit aan de Zwaluwweg. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 2 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen gisteren