<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Foto&#39;s: Voorschotense Oldtimer Vereniging</p>

Foto's: Voorschotense Oldtimer Vereniging

Kunst & Cultuur

VOV showt mobiel erfgoed in Voorschoten

  Cultuur

De Voorschotense Oldtimer Vereniging bestaat 25 jaar. Dit 5e lustrum werd groots gevierd op 12 september. Een rijtoer van hun mobiel erfgoed door Voorschoten was een belangrijk onderdeel van deze dag.

Op 17 april 1996 werd de Voorschotense Oldtimer Vereniging opgericht. Een groep mensen met liefde voor oude auto’s sloeg de handen ineen en richtte een vereniging op. En nu, 25 jaar later, deze feestdag, tevens een alternatief voor de Oldtimerdag 2021, die begon bij kasteel Duivenvoorde, een cultureel icoon van Voorschoten geheel passend bij de vereniging. 

Het hoogtepunt was de rit van 53 oldtimers door Voorschoten. De stoet werd aangevoerd door Spuit 41 van het Brandweermuseum en afgesloten door een ‘Eend’ van de ANWB/Wegenwacht, de bezemwagen. Langs de kant vele bewonderaars die deze rit van het mobiele erfgoed zeer waardeerden. 

De rit ging verder via Katwijk naar het Louwman museum in Den Haag. Omdat auto’s van 40 jaar en ouder daar voor de deur mogen parkeren, werden alle bezoekers van het museum op een extra (openlucht) expositie getrakteerd. Na het museumbezoek vertrokken de auto’s via de Voorstraat met zijn fraaie terrassen en wederom de nodige enthousiaste mensen naar buurthuis De Boschbloem. Daar werd de receptie gehouden. 

VOV voorzitter Hans Hoving memoreerde in zijn toespraak de oprichters: ‘De initiatiefnemers hebben dat goed aangevoeld. Er is nu een bloeiende vereniging met bijna 200 leden. Iedere maand is er wel een activiteit. Inderdaad heeft COVID-19 roet in het eten gegooid, maar vanaf nu pakken wij als vereniging de draad weer op’. Vervolgens voerde ook burgemeester Nadine Stemerdink het woord. Het verhaal gaat dat zij afspraakjes voor een paar ritjes heeft gemaakt. De VOV kan terugkijken op een mooie dag.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten