<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Het concertorkest Laurentius geeft op 17 oktober een inloopconcert in de Dorpskerk. Foto: Nelleke de Vries</p>

Het concertorkest Laurentius geeft op 17 oktober een inloopconcert in de Dorpskerk. Foto: Nelleke de Vries

(Foto:)
Kunst & Cultuur

Eerste inloopconcert in de Dorpskerk

  Cultuur

Op 17 oktober a.s. wordt het eerste inloopconcert van dit seizoen gehouden. Niet zoals altijd in Het Kruispunt, maar deze nieuwe serie start in de Dorpskerk. Na de verbouwing van de Dorpskerk en de coronaperiode wordt er een voorzichtig begin gemaakt met een nieuwe reeks inloopconcerten.

Het eerste orkest dat te horen zal zijn is het Concertorkest van Laurentius. Dit orkest is in 2015 opgericht en is daarmee het jongste orkest van deze vereniging. In eerste instantie voor oud leden van de Drumfanfare, die de combinatie muziek en marcheren te intensief vonden, maar nog wel muziek willen blijven maken bij Laurentius. Ondertussen is de huidige bezetting van dit orkest naar 20 leden uitgebreid met muzikanten die geen lid zijn geweest van de Drumfanfare. Het repertoire wordt in samenspraak met de leden en de dirigent bepaald. Veel muziek wordt gearrangeerd door trompettist Marc van Niel.

Het repertoire bestaat o.a. uit Oer Hollandse liedjes, popmuziek, vergeten series en concertwerken zoals Concerto d’Amour en een arrangement van “Pirates of the Caribbean”. Gedurende de kerstperiode treedt het Concertorkest op als Charles Dickens Orkest in de regio.
Op 17 oktober staat het orkest onder leiding van Nelleke de Vries.

Aanvang:16.00 uur. Adres: Kerkplein 2 in Voorschoten (entree via de deur onder de kerktoren)


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten