<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Voorschotense Jet Nijland doet mee aan &#39;Verhalen bij het vuur&#39;</p>

Voorschotense Jet Nijland doet mee aan 'Verhalen bij het vuur'

(Foto: PR)
Kunst & Cultuur

Schrijvers uit Wassenaar en Voorschoten lezen voor in adventstijd

  Cultuur

Schrijfster en boekproducent Astrid Habraken organiseert in december het online evenement “Verhalen bij het vuur”. Dit concept startte vorig jaar in coronatijd met het idee: “Je kunt nu niet gezellig bij elkaar komen, zo heb je toch de mooie sfeer in de donkere dagen voor Kerst”. Dit jaar is er nog steeds een gedeeltelijke lockdown, dus ook in deze adventsperiode kan iedereen wel wat warmte en literatuur gebruiken. 

Met deze editie doet ook de Voorschotense auteur Jet Nijland mee. Ze leest op 19 december voor uit haar debuutroman Zwaluwdans die op 15 januari 2022 verschijnt. Daarmee geeft ze tevens een primeur!

Verhalen bij het vuur is te zien op Facebook, Instagram en Youtube. Elke adventszondag en donderdagavond verschijnt er een nieuw verhaal. Dit jaar lezen er in totaal acht schrijvers voor bij het digitale haardvuur. Jet Nijland is op 19 december aan de beurt. Vanaf die datum kan haar boek ook besteld worden door mensen die graag een gesigneerd exemplaar van haar roman willen.

Jet Nijland en Astrid Habraken leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd. Jaren later herstelden ze het contact toen ze allebei begonnen met het schrijven van hun boek. Ze werden schrijfmaatjes. In 2021 debuteerde Astrid met “Verdwaald in Tirol” en richtte ze Queesten boekproducties op. Jet debuteert in januari volgend jaar met Zwaluwdans bij landelijke uitgever Ellessy. Ze schrijven inmiddels allebei aan hun tweede roman.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten