Voorschotense Jet Nijland brengt haar eerste boek uit.
Voorschotense Jet Nijland brengt haar eerste boek uit. Foto: PR

Voorschotense Jet Nijland debuteert met historische feelgood roman

Cultuur Kunst & Cultuur

Jet Nijland uit Voorschoten heeft een bijzondere debuutroman geschreven. Het is een liefdesverhaal dat zich niet direct in een genre laat vangen en daarom noemt Jet het zelf een “historische feelgood”. 

Tien jaar geleden kwam zij tijdens een vakantie in Sevilla op het idee om dit boek te schrijven. Het verhaal speelt zich dan ook grotendeels in deze zonnige Spaanse stad af. Het prachtige Casa de Pilatos inspireerde haar om dit Romeo en Julia achtige verhaal op papier te zetten. Het verhaal bestaat uit twee tijdlijnen waarvan er een begint in de jaren voorafgaand aan de Spaanse Burgeroorlog en je meeneemt tot na de tweede wereldoorlog. Doordat het perspectief wisselt van het verleden naar het heden, zit het boek vol cliffhangers. Jet heeft zich laten inspireren door auteurs zoals Santa Montefiore, Corina Bomann en Lucinda Riley en dat is terug te lezen in Zwaluwdans. 

Het manuscript lag een paar jaar onder het stof in de kast. Want, zo zegt zij zelf “Ik had geen idee waar ik moest beginnen. Het idee was er wel, maar schrijf het maar eens mooi op.” Twee jaar geleden volgde Jet een schrijfcursus en stofte ze hetgeen ze geschreven had weer af. Ze ging er dit keer actief mee aan de slag. Met succes, want ze vond zelfs een gevestigde uitgever die het voor haar op de markt wilde brengen. 

De roman van Jet met de titel Zwaluwdans verschijnt op 15 januari 2022. Het boek ligt vanaf dan bij de boekhandels De Kler in Leiden, Voorschoten en Wassenaar en is uiteraard ook te koop bij de digitale boekhandels als fysiek boek en e-book. In februari verschijnt er tevens een luisterboek.

Vanwege de coronamaatregelen kan een boekpresentatie bij de bibliotheek Voorschoten helaas niet doorgaan, maar online gebeurt er op 15 januari en de dagen erna genoeg rondom haar boek middels een blogtour, interviews, korte filmpjes en boekrecensies. Meer lezen over Jet, Zwaluwdans en haar toekomstige schrijfwerk? Volg haar op Faceboek (Jet Nijland Auteur) of op instagram (@therealjetnijland) of surf naar www.jetnijland.nl


Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Groep 8b RKBS De Regenboog winnaar Magazine Awards Zuid Holland 16 minuten geleden
Afbeelding
Jaarconcert Harmonie Voorschoten op zondag 25 juni 1 uur geleden
Afbeelding
Kamers met Aandacht 1 uur geleden
Afbeelding
Sugar 'n Spice, huisgemaakt gebak en gerechten op de vrijdagmarkt 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe inwoners Voorschoten bezochten 1e Cultuurproeverij! 21 uur geleden