Afbeelding

De Nationale Voorleesdagen komen eraan!

Cultuur Kunst & Cultuur

Van 26 januari t/m 5 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Tijdens de Voorleesdagen is er genoeg te doen in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. Zo komt wethouder Paul de Bruijn voorlezen, kun je monsters komen knutselen én je kunt ontbijten met de burgemeester tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Houd obvw.nl/voorleesdagen in de gaten voor de laatste berichten & inschrijven!

Woensdag 26 januari - Voorlezen door de wethouder en monsters knutselen

Eerst leest de wethouder voor uit het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Na het voorlezen gaan we monsters knutselen. Kom je ook?
Bibliotheek Voorschoten Woensdag 26 januari 13.00 – 14.00
Leeftijd: kinderen van 3-6 jaar
Gratis deelname, aanmelden via obvw.nl/voorleesdagen

Voorleesontbijt met de burgemeester
Wist je dat je ontbijt extra lekker smaakt als je wordt voorgelezen door een echte burgemeester? Burgemeester Nadine Stemerdink komt zaterdag 29 januari tussen 8.30 en 9.30 uur voorlezen. Bakkerij Hessing en Albert Heijn zorgen voor het ontbijt.
Gratis deelname, aanmelden via obvw.nl/voorleesdagen

(Extra) Digitaal Spreekuur in de bibliotheek

Onze digitale vrijwilligers helpen je héél graag met al jouw vragen over je smartphone, tablet/iPad of laptop. En ook bij het maken van een afspraak voor de boosterprik of het toevoegen van de boosterprik aan de CoronaCheck-app helpen ze je graag.

Wanneer? Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Extra spreekuren op vrijdag 21 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Rustig studeren of werken in de bibliotheek

Je hele familie thuis en de tentamens en toetsweken staan voor de deur? Kom naar de bibliotheek! Werk in alle rust aan je werkstuk, presentatie of studeer voor je tentamens. Neem je eigen laptop mee, of maak gebruik van de aanwezige computers. Met een geldig bibliotheekabonnement kun je een uur gratis internetten op onze pc’s, zonder abonnement betaal je € 0,05 per minuut. Ook kun je printen of kopiëren, printen kan zelfs vanaf je smartphone, tablet of laptop via Printen op afstand!

Toegang tot een wereld aan informatie
In de bibliotheek heb je onbeperkt toegang tot allerlei handige sites en databanken, zoals de Uittrekselbank, Delpher, Van Dale woordenboeken, de Consumentenbond met vergelijkbare tests van producten én de Literom.

Topper van de maand: Escape Room
Escape Room van Maren Stoffels werd in december het meest door jullie aangevraagd en gelezen. Laat ons vooral ook weten wat je van Escape Room vond! Ben je benieuwd welke boeken nog meer gewild waren in december? Bekijk onze toplijst via https://bit.ly/3h9uo9H

Lees verder met de TijdschriftenBieb
Voor het lezen van tijdschriften hoef je de deur niet uit! Download de TijdschriftenBieb-app en geniet direct van 16 online tijdschriften met uiteenlopende onderwerpen als reizen, mode, politiek, kunst en psychologie. Veel leesplezier! obvw.nl/tijdschriftenbieb

Nieuws overzicht

Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 4 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 10 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 13 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 17 apr, 15:04
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 17 apr, 13:42