Melissa van Mensvoort geeft een tekenworkshop honden in de bibliotheek.
Melissa van Mensvoort geeft een tekenworkshop honden in de bibliotheek.

Van alles te doen in de bibliotheek

Cultuur Kunst & Cultuur

De komende weken zijn er diverse activiteiten in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. Onder andere een tekenworkshop honden, spiritualiteit voor sceptici, Muziek op Schoot en voorlezen. 

Tekenworkshop Honden door Melissa van Mensvoort
Samen met Voorschotense schrijver en illustrator leer je de mooiste honden tekenen. Je hebt geen ervaring nodig om mee te kunnen doen aan deze workshop, wel een beetje lef. Als je één hond kunt tekenen, dan kun je daarna wel 100 verschillende honden tekenen! Wil je het liefst je eigen hond tekenen? Dat snappen wij heel goed! Stuur vooraf een aantal foto’s in van jouw lieveling via huiskamer@obvw.nl zodat Melissa jou extra goed kan helpen!

Woensdag 23 februari, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Voorschoten
Deze tekenworkshop is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.
Kosten: Leden €5,- / niet-leden €6,-

Workshop Spiritualiteit voor Sceptici
Spiritualiteit. Wat roept dit woord bij je op? Je huis uitroken met salie? Praten met dode mensen? Of rondvliegen op eenhoorns? Misschien vind je het iets voor zweverige types. Geitenwollen sokken. Dansen bij volle maan. Zoiets? Eveline Ramaekers heeft een academische achtergrond. Jarenlang werkt ze als jurist voor universiteiten in binnen- en buitenland. Totdat ze zich gaat bezighouden met salie, dode mensen en eenhoorns. Om vervolgens tot de ontdekking te komen, dat dat niet is waar het werkelijk om gaat. Waar het wel om gaat? Dat ontdek je in haar workshop ‘Spiritualiteit voor Sceptici’ in Bibliotheek Voorschoten. Wees welkom. Kunnen we het meteen ook even hebben over die dode mensen en die eenhoorns.

Zondag 27 februari van 13.30 tot 15.30 | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 7,50 / niet-leden € 8,50
Tickets aan de balie of via obvw.nl/activiteiten

Cursus Muziek op Schoot voor peuters

Wie houdt er nu niet van dansen? Samen met papa of mama kunnen kinderen lekker dansen. Liedjes en kleine ritmische verhaaltjes met gebaren worden ademloos beluisterd en meegedaan. De magie van herhaling en vertellen verbonden met klank en beweging! Favoriete instrumenten zijn ritmestokjes, shakers en trommels.

De cursus bestaat uit 8 lessen op de volgende data: woensdag 16, 23 februari, 9, 16, 23, 30 maart, 6 en 13 april 2022. Tijd: 10.30 – 11.15 uur: 2 en 3 jaar
Prijs: Lid €75,00 / niet-lid €85,-
Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie of via obvw.nl/jeugd.

Voorlezen
Voorlezen doe je in én buiten de bibliotheekIn de bibliotheek kun je terecht voor activiteiten zoals het wekelijks voorlezen aan kinderen. Kom luisteren naar de mooiste verhalen op woensdag om 14.30 uur in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. Onze voorlezers nemen je iedere week mee op avontuur!

Wanneer je samen met je kind leest heb je plezier, oefen je met taal én neem je elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld. Leen daarom bij ons de (prenten)boekjes om samen met jouw (klein)kind te lezen! 

Elk kind kan is gratis lid van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Zo kun je als vader, moeder, opa, oma, tante of oom leuke voorleesboeken lenen voor thuis. Je kunt altijd hulp vragen in de bibliotheek als je niet precies weet wat een leuk en geschikt boek is. We helpen je graag!

Kijk op obvw.nl voor meer activiteiten in de bieb. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 10 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 16 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 16 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 17 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 17 uur geleden