Afbeelding

Voorleeskampioenen strijden in de voorronde

Cultuur Kunst & Cultuur

Op 11 februari vond de bibliotheekronde van de Voorleeswedstrijd plaats in Bibliotheek Wassenaar. Tien schoolkampioenen uit Voorschoten, Wassenaar en Oegstgeest namen het tegen elkaar op voor een plaats in de volgende ronde. 

Uit Voorschoten deden Ivar (Emmausschool), Sara (Het Kompas, Pascal (Nutsschool) en Thijn (Gevers Deijnootschool) mee. Alle deelnemers lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. 

Roald Dahl bleek de favoriete auteur. Er werd voorgelezen uit drie van zijn boeken. Maar ook boeken van Selma Noort, Carry Slee en David Wallimams bleken spannende fragmenten te bevatten. 

Omdat alle deelnemers voorleeskampioen zijn van hun eigen school was het niveau hoog. Voor de jury, bestaande uit Marjolein Altena, Ellen Klaver en Brigitte Kerkhoven, was het dan ook geen eenvoudige taak om de winnaar te kiezen. 

Uiteindelijk werd dat Thijmen van Jenaplanschool De Kring uit Oegstgeest. We wensen hem veel succes in de volgende regioronde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 7 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 12 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 17 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9