De opening van het debat werd verzorgd door Jeugdtheater Theaterplaats met docent Heléne Kok
De opening van het debat werd verzorgd door Jeugdtheater Theaterplaats met docent Heléne Kok Foto: Gerkkooy

Geslaagd 1e Voorschotense cultuurdebat ‘Laat cultuur bloeien’

Cultuur Kunst & Cultuur

(Persbericht) Afgelopen donderdag 24 februari 2022 organiseerde de Cultuurfabriek Voorschoten het eerste Voorschotense Cultuurdebat en daar is de Cultuurfabriek trots op. Niet alleen waren vertegenwoordigers van alle partijen aanwezig, maar ook de zaal zat goed vol en er kwam een interessante dialoog op gang.

Na het debat weten we: alle partijen zijn het eens dat cultuur er voor iedereen moet zijn. Maar wat daar dan voor nodig is... Daar waren níet alle partijen het over eens. Murielle Jonk en Johanna Terpstra vervingen op het laatste moment de ziek geworden gespreksleider Femke Hameetman. 

Na de opening liet een leerling van Jeugdtheater Theaterplaats samen met haar docent Heléne Kok zien op welke manier we allemaal samen cultuur kunnen laten bloeien. The Tickets zorgden voorafgaand en na het debat voor de muzikale omlijsting. 

De deelnemers waren: Paul de Bruijn (VVD), Adriaan Andringa (D66), Albert Deuzeman (GroenLinks), René Zoetemelk (CDA), Arnold Posthuma (PvdA), Erik Maassen (SP) en Wouter Duivendijk, Voorschoten Lokaal. 

En als je meer wilt weten over hoe we er bij de Cultuurfabriek Voorschoten over denken om cultuur te laten bloeien, dan check je natuurlijk even onze website www.cultuurfabriekvoorschoten.nl. Op Facebook en Instagram plaatst de Cultuurfabriek tot en met 16 maart (gemeenteraadverkiezing) haar hartenwensen voor cultuur in Voorschoten.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden