<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VKK
Kunst & Cultuur

VKK presenteert expositie ‘Viervoud’ in bibliotheek

  Cultuur

Van woensdag 13 april tot en met dinsdag 7 juni exposeren vier leden van de Voorschotense Kunstkring in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4. U kunt er tijdens de openingsuren langs de wanden en in een vitrine creaties zien van Ella van Elck, Lucy de Kruijf, Marja Verschoor en Theo Damsteegt. 

Gevarieerd werk: foto’s, schilderijen en kleine sculpturen. En spreekt een werk u in het bijzonder aan? De prijs staat erbij. Het enige wat u moet doen, is het snel reserveren door een email naar info@voorschotensekunstkring.nl te sturen. U krijgt het tegen betaling na afloop van de tentoonstelling mee of als dat problemen oplevert, thuisbezorgd.

De inspiratie voor de sculpturen van Lucy de Kruijf komt uit het lezen van sprookjes en andere fantasieverhalen. Vandaar de beeldjes in keramiek van paddenstoelen, kaboutertjes en elfjes in aardse kleuren. Marja Verschoor wordt geïnspireerd door het unieke, zachte licht in Zeeland, dat wordt beïnvloed door de Wester- en Oosterschelde, de Noordzee en het Nauw van Calais. In de zomer komen grote zoutkristallen in de  lucht terecht, en hun weerkaatsing beïnvloedt het licht. De foto’s van Theo Damsteegt zijn gebaseerd op reflecties in verschillende oppervlakken. Door hun vertekening roepen ze een wat geheimzinnige sfeer op. Je moet soms zoeken wat de bron van de reflectie is… Ella van Elck tenslotte toont een serie hondenportretten. In een eerste portret van haar eigen hond Merel vond ze de inspiratie om ook andere honden te schilderen, vaak in opdracht. 

Meer informatie
Op website www.voorschotensekunstkring.nl vindt u onder Exposities, huidige expositie meer informatie over de deelnemende kunstenaars en een aantal van de tentoongestelde werken. Ook kunt u de (leden van de) Voorschotense Kunstkring volgen via www.facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten