‘Aaibaar-050305’, één van de beeldjes waarmee keramiste Vera Zegerman de contrasten en tegenstellingen tussen hard en zacht, ruw en glad, rond en vierkant, koud en warm tijdens de gelijknamige expositie in Museum Voorschoten laat zien en voelen. (Foto: PR)
‘Aaibaar-050305’, één van de beeldjes waarmee keramiste Vera Zegerman de contrasten en tegenstellingen tussen hard en zacht, ruw en glad, rond en vierkant, koud en warm tijdens de gelijknamige expositie in Museum Voorschoten laat zien en voelen. (Foto: PR)

Kunstkring blij met nieuwe expositiemogelijkheid

Cultuur Kunst & Cultuur

Van 19 mei tot en met 2e Pinksterdag 6 juni exposeren 14 leden van de Voorschotense Kunstkring (VKK) onder de titel Contrasten/Tegenstellingen in de grote zaal van Museum Voorschoten. De VKK is heel blij met de mogelijkheid om hier hedendaagse kunst aan een groot publiek te tonen en hoopt dat de tentoonstelling het begin vormt van een nieuwe vruchtbare samenwerking, waarin twee keer per jaar deze zeer toegankelijke ruimte midden in het dorp mag worden gebruikt. 

Aan deze eerste expositie nieuwe stijl doen Ankie de Reus, Babs Heutink-van Leeuwen, Ben Jansen, Ella van Elck, Etienne Berenos, Fanny Mazure, Ilhan Yildirim, Johan Timmers, Lucy de Kruijf, Maria Starke-Milkó, Marja Verschoor, Siet van der Meulen, Theo Damsteegt en Vera Zegerman mee. Naast hangend kunt u ook staand werk verwachten. En in tegenstelling tot veel andere exposities in het museum is de toegang dit keer gratis.

De kunstenaars zijn elk op hun eigen manier met het thema aan de slag gegaan, maar er zijn zeker ook enkele trends te onderscheiden. Contrasten zijn inhoudelijk van aard in het werk van Fanny Mazure, die zich laat inspireren door hemel versus aarde en heden tegenover verleden. Bij andere deelnemers, zoals Ankie de Reus, Maria Starke-Milkó en Etienne Berenos, vinden we contrasten tussen kleuren en vormen en bij Babs Heutink-van Leeuwen tussen licht en donker. En het kan gaan om hard en ruw tegenover zacht en glad in het ruimtelijk werk van Vera Zegerman en Siet van der Meulen. Wanneer u de tentoonstelling bezoekt, kunt u zelf verdere interpretaties van het thema ontdekken.

De tentoonstelling kan op woensdag tot en met zondag tussen 13 en 17 uur worden bezocht. Op maandag 2 juni (2e Pinksterdag), de laatste expositiedag gaan de deuren van het museum speciaal voor deze tentoonstelling voor het laatst van 13 tot 17 uur open. Op zaterdag 21 mei om 16 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend. 

Meer informatie over de expositie en deelnemende kunstenaars vindt u op www.voorschotensekunstkring.nl, www.museumvoorschoten.nl en de Facebookpagina VKKVoorschotenseKunstkring.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24