De 21-jarige organist Maarten Wilmink bespeelt op 23 april het orgel van de Laurentiuskerk. Foto: PR
De 21-jarige organist Maarten Wilmink bespeelt op 23 april het orgel van de Laurentiuskerk. Foto: PR Foto:

Laurentiusorgelconcert met 21-jarige Maarten Wilmink

Cultuur Kunst & Cultuur

De serie Laurentiusorgelconcerten zal dit voorjaar worden geopend met een concert verzorgt door een jong talent, Maarten Wilmink. Hij is 21 jaar en studeert nog aan het conservatorium van Rotterdam maar is al organist-dirigent in de St. Stephanuskerk te Borne. 

Verder heeft hij al veel concerten gegeven in binnen- en buitenland, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië en Litouwen.Hij volgde masterclasses bij verschillende internationaal gerenommeerde organisten. In 2018 werd hij toegelaten tot de Young Talent Class van het Internationaal Orgelfestival Haarlem, waar hij ook tijdens het slotconcert speelde. 

Maarten Wilmink heeft bij verschillende concoursen prijzen gewonnen. Hij heeft een eigen YouTube-kanaal, waar hij eigen opnames publiceert en hij is actief als privédocent orgel. Zie verder zijn mooie website www.maartenwilmink.com. Tijdens het concert zal hij stukken spelen van Bach, Guilmant en Dupré. Speciaal is een stuk van Robert Schumann, een componist die we niet vaak tegengekomen bij de orgelconcerten.  

Het concert is op zondagavond 23 april in de Laurentiuskerk aan de Leidseweg, en begint om 20:00 uur. De toegang is vrij, met collecte bij de uitgang. Voor het programma zie: www.laurentiusorgelconcerten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37