Afbeelding
Foto: Poezieroute

Onder zeil in Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Aan de gevel van het Vliethuis aan de Einsteinlaan in Voorschoten hangt sinds kort een zeildoek van 3 meter hoog. Het bevat een raadselachtige tekst, verdeeld over vier cirkels. Omwonenden en voorbijgangers reageren verbaasd en nieuwsgierig: wat heeft dit te betekenen?

Doek en tekst zijn afkomstig van de Stichting Poëzie Voorschoten, die hiermee aandacht besteedt poëzie in de openbare ruimte. Het is tevens het begin van een poëzieroute die de stichting in Voorschoten realiseert. 

‘Wat er achter het zeildoek schuilgaat, wordt tijdens de officiële onthulling op 16 september duidelijk’, aldus voorzitter Gijs Grimbergen. ‘Daarna kan iedereen zelf kennis komen nemen van - ja, waarvan? Dat houden we liever tot die dag geheim.’

Naast de realisatie van de poëzieroute richt Poëzie Voorschoten zich in het algemeen op het promoten van de dichtkunst. Zij doet dat onder meer door het maandelijks publiceren van een gedicht in de rubriek Dichter bij Voorschoten (Voorschotense krant). Ook wil Poëzie Voorschoten de belangstelling van poëzie onder schooljeugd stimuleren. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 23 uur geleden
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein gisteren
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1