Afbeelding
Foto: PJPJ

Jazzconcert PJPJ met Emma Hedrick Quintet

Cultuur Kunst & Cultuur

In de tot jazzcafé omgetoverde Grote Zaal van het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, is op zaterdag 9 december het eerstvolgende jazzconcert van Podium Jong Professionals jazz (PJPJ) met het Emma Hedrick Quintet. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Entree € 9,00. Gratis entree voor donateurs, studenten en jongeren tot 18 jaar. 

Het Emma Hedrick Quintet bestaat uit zangeres Emma Hedrick, saxofonist Pablo Cruz, drummer Marello Saracino, pianist Jan Domenech en bassist Thor Johansen. De muziek van Emma Hedrick kenmerkt zich in de harmonie en stijl van de jazztraditie, vermengd met aandacht voor tekst en melodie uit het singer-songwritergenre. Elk nummer is een kort verhaal in een scala aan emoties. Artiesten met vergelijkbare stijlen zijn onder meer Gretchen Parlato, Camille Bertault en Esperanza Spaulding. Het repertoire omvat originele liedjes naast enkele nieuwe arrangementen van jazzstandards met nieuwe creatieve elementen.

Emma Hedrick is een bekroonde jazzzangeres, componist en bandleider. Ze is zevenvoudig winnaar van de DownBeat Student Music Award (prestigieuze prijs in het jazzonderwijs). In 2019 werd Emma derde in de International Ella Fitzgerald Vocal Competition in Washington en had veel optredens over de hele wereld op festivals. Deze zomer (2023) was Emma vocale soliste tijdens de Jong Metropole Orkest ‘Let the Good Times Roll’ tournee door Nederland en Duitsland onder leiding van Chris Walden. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor haar master Vocal Jazz. In 2022 studeerde ze magna cum laude af aan de Frost School of Music van de Universiteit van Miami.

De bezoeker geniet deze avond in een sfeervolle omgeving van een heerlijke avond jazzmuziek. U bent van harte welkom. Er is voldoende ruimte in de Grote Zaal van het Cultureel Centrum; reserveren is niet nodig. Meer info over Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) en de concerten staat op www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1