Andreas de Graaf is de nieuwe gemeentesecretaris in Voorschoten. Hij vervulde deze functie al enige tijd als waarnemer. Foto: gemeente Voorschoten
Andreas de Graaf is de nieuwe gemeentesecretaris in Voorschoten. Hij vervulde deze functie al enige tijd als waarnemer. Foto: gemeente Voorschoten

Andreas de Graaf nieuwe gemeentesecretaris Voorschoten

Politiek Politiek

Per 1 juli is Andreas de Graaf gemeentesecretaris van de gemeente Voorschoten. Hiervoor vervulde hij dezelfde functie maar dan als waarnemer. Vorige week heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om Andreas de Graaf, per 1 juli 2018,  aan te stellen als gemeentesecretaris van Voorschoten. 

De gemeentesecretaris is, als eerste adviseur van het college, aanwezig bij de vergaderingen van burgemeester en wethouders. Hij zorgt samen met Werkorganisatie Duivenvoorde (WODV) voor een succesvolle uitvoering van het beleid en stimuleert vernieuwingen. De secretaris vertaalt politieke ambities in uitvoerbare plannen in overleg met de WODV. Hij is de schakel tussen wat het bestuur wil en de ambtelijke organisatie kan.

Sinds 2014 is hij werkzaam geweest in verschillende managementfuncties van Werkorganisatie Duivenvoorde (ambtelijke samenwerking van de gemeenten Voorschoten en Wassenaar). Andreas de Graaf is geen onbekende in het openbaar bestuur, zo heeft hij als adviseur bij Hiemstra en de Vries voor verschillende gemeente gewerkt en was hij 6 jaar als management lid bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in dienst.

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37