SP fractievoorzitter Erik Maassen. Foto: John Brussel
SP fractievoorzitter Erik Maassen. Foto: John Brussel Foto: JOHN BRUSSEL

SP wil meer betaalbare huurwoningen in Voorschoten

Politiek Politiek

De SP wil dat het aantal sociale huurwoningen in Voorschoten bij nieuwe projecten wordt verhoogd naar gemiddeld 30%. Dat is nodig omdat Voorschoten nu een groot tekort aan betaalbare woningen heeft. "Jongeren trekken nu het dorp uit op zoek naar een betaalbare woning. Daar moeten we iets aan doen," zegt gemeenteraadslid Erik Maassen.

Het gemeentebestuur verhoogt het percentage sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten van 15% naar 25%. Volgens Maassen een stap in de goede richting, maar niet genoeg. "Voorschoten heeft met Oegstgeest de minste sociale huurwoningen in de regio. De volgende wijk die gebouwd gaat worden is Roosenhorst. Daar wordt geen enkele sociale huurwoning gebouwd." De SP pleit voor een inhaalslag en wil daarom 30% sociale huur.

Jongerenhuisvesting
Een specifiek probleem in Voorschoten is het gebrek aan betaalbare woningen voor jongeren. Zij kunnen prijzen van koopwoningen vaak niet betalen en staan jaren op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. De SP wil dit probleem goed in kaart brengen om het te kunnen oplossen. Daarom is de partij een enquête gestart onder jongeren in Voorschoten.

Tot 3 april kan deze worden ingevuld op www.jongerenwillenookwonen.nl
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 12 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 15 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 17 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00