<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Wie gaat de scepter zwaaien op het gemeentehuis van Voorschoten? Er zijn vijf gegadigden. Foto: VSK
Wie gaat de scepter zwaaien op het gemeentehuis van Voorschoten? Er zijn vijf gegadigden. Foto: VSK
Politiek

Vijf kandidaten voor burgemeesterschap

  Politiek

Voor het burgemeesterschap van Voorschoten hebben 5 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting medio oktober 2019 in functie treden. Dat maakt de provincie bekend op haar website. 

De sollicitanten – 3 vrouwen en 2 mannen – variëren in de leeftijd van 42 tot 60 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, anderen komen uit het bedrijfsleven of anderszins.

Commissaris Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie, dat is een afvaardiging van de gemeenteraad, over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten. De vertrouwenscommissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting medio juli 2019 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

De vacature is ontstaan ontstaan na het vertrek van burgemeester J.M. Staatsen per 1 september 2016. Momenteel is Pauline Bouvy-Koene waarnemend burgemeester in Voorschoten. Zij blijft aan tot het moment waarop de vacature is vervuld.

De Voorschotense raad heeft al eerder laten weten graag te zien dat waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene op de vacature reageert. Of zij één van de vijf kandidaten is, is niet bekend. Ondanks het feit dat de waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene hier (nog) niet woont heeft Voorschoten haar leren kennen als zeer betrokken bij het wel en wee in het dorp. Daarnaast heeft zij in de roerige tijden die Voorschoten op financieel en politiek gebied de afgelopen bijna drie jaar zoveel ervaring opgedaan dat het, naar de mening van de redactie, heel jammer zou zijn als die ervaring voor Voorschoten verloren zou gaan.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten