Sjoerd van den Dool is de nieuwe beoogd wethouder als opvolger van Nanning Mol. Foto: VSK
Sjoerd van den Dool is de nieuwe beoogd wethouder als opvolger van Nanning Mol. Foto: VSK

Sjoerd van den Dool beoogd wethouder (update)

Politiek Politiek

VVD-fractievoorzitter Sjoerd van den Dool is de nieuwe beoogde wethouder van Voorschoten. Hij volgt wethouder Nanning Mol op die is voorgedragen als burgemeester van Laren (NH).

Door redactie Voorschotense Krant

Nanning Mol werd begin deze maand unaniem door de gemeenteraad van Laren voorgedragen maar de benoeming is nog niet officieel. De ministerraad neemt daarover na het zomerreces, eind augustus, pas een besluit. Zodra de benoeming definitief is, vertrekt Nanning Mol eind september naar Laren en dan pas volgt van den Dool hem in Voorschoten op. 

De 45-jarige Sjoerd van den Dool is werkzaam in klinisch geneesmiddelenonderzoek. Hij zit sinds 2008 voor de liberalen in de politiek. Eerst als burgerraadslid maar in 2010 werd hij  raadslid en volgde in mei 2017 Nanning Mol op als fractievoorzitter van de partij. Ook was hij voorzitter van opeenvolgend alle raadscommissies.

Of Van den Dool ook de portefeuille overneemt van Nanning Mol, is nog niet bekend. De VVD komt, als de benoeming van Nanning Mol definitief is, met meer informatie.

Zodra Van den Dool wethouder is geworden, wordt zijn fractiegenote Katrien van Meenen de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Voorschoten. Dat meldt de webiste Sleutelstad

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24