<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: VSK
Foto: VSK

Gemeente wil ophalen afval en reiniging uitbesteden

  Politiek

Het college van burgemeester en wethouders wil de afvalinzameling en reiniging per 2021 onderbrengen in de Leidse regio. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad die geagendeerd is voor de commissie wonen, ruimte en groen op 9 januari.

Reden voor het voorstel is dat het Uitvoerend Bedrijf met verouderd materieel werkt en er te weinig personeel is. Er staan heel wat vacatures uit en binnenkort gaan enkele medewerkers met pensioen. 'De situatie is urgent', aldus het college in haar brief.

Bovendien voldoet de locatie aan de Koninklijke Marinelaan niet meer en kan de grond wellicht voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden zoals onder andere woningbouw. Dat moet duidelijk worden als het onderzoek naar het gemeentelijk accommodatiebeleid binnenkort is afgerond.

Op dit moment wordt geanalyseerd hoe en op welke wijze zowel afval als reiniging in samenwerking met andere partijen binnen de Leidse regio kunnen worden vormgeven en op welke wijze het openbaar groen kan worden onderhouden. Voorwaarde is wel dat de kwaliteit verbetert en de kosten beperkt blijven. Medewerkers worden niet ontslagen en blijven 100% inzetbaar. Ook is er aandacht voor duurzaamheid. Verwacht wordt dat het onderzoek binnen een half jaar is afgerond zodat de raad in juli een besluit kan nemen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten