ONS: Denk mee over schuldhulpverlening!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
ONS raadslid Glenn Zeelt is op zoek naar mensen die mee willen denken over het beleid rondom schuldhulpverlening. Foto: ONS Voorschoten
ONS raadslid Glenn Zeelt is op zoek naar mensen die mee willen denken over het beleid rondom schuldhulpverlening. Foto: ONS Voorschoten (Foto: )
Politiek

ONS: Denk mee over schuldhulpverlening!

  Politiek

(persbericht ONS) Iedere vier jaar stelt de gemeenteraad een Beleidsplan Schuldhulpverlening vast. ONS Voorschoten vindt dat erg belangrijk, zeker nu wij in de COVID-19 periode zitten. Er zijn onzekere tijden op dit moment: dat geldt voor alle inkomensgroepen, ouderen en jongeren. ONS Voorschoten heeft aangedrongen op het tijdig onderkennen van problemen en doet een beroep op inwoners om zich niet te schamen als ze in financiële problemen komen: dat kan iedereen overkomen.

Op donderdag 25 juni werd in de commissie Mens en Samenleving van de gemeenteraad gesproken over het opstellen van een nieuw beleidsplan schuldhulpverlening. Namens ONS Voorschoten voerde Glenn Zeelt het woord. Hij gaf aan, dat we nu door het Coronavirus (COVID-19) in een situatie zitten, waarin velen van ons zo maar met onbeheersbare schulden te maken kunnen krijgen. Daarom is het extra belangrijk, dat Voorschotense organisaties en de gemeente voorop, voorlichting geven over schuldhulpverlening. De praktijk leert, dat met goede hulp mensen hun problemen zelf weer de baas kunnen worden.

Desgevraagd geeft Glenn aan, dat het beleid in goed overleg met (ervarings)deskundigen opgesteld moet worden. Veel instanties houden zich met schuldhulpverlening bezig, maar van samenwerking is lang niet altijd sprake. Door met de mensen uit de praktijk te spreken moet er goed zicht op de knelpunten komen. Hij vindt, dat je van deskundigen mag verwachten, dat zij in staat zijn om signalen over schulden tijdig te kunnen herkennen. 

Alleen deskundigen? Uit ervaring weet hij ook, dat via de kerk, de sportvereniging of de scholen ook signalen worden opgevangen. Kinderen bijvoorbeeld kunnen hun thuissituatie soms spelenderwijs benoemen en dat betekent, dat je daar wel wat mee moet doen.

Zeelt doet een oproep aan een ieder mee te denken over hoe de gemeente zaken kan oppakken. Geef het aan hem door via gzeelt@voorschoten.nl en hij zorgt er voor, dat de mail bij de juiste persoon komt. Wacht niet te lang, want begin juli gaat de gemeente het beleid op papier zetten.

Meer weten over ONS Voorschoten? Wij stellen het zeer op prijs als u dan contact opneemt via: hvdelst@voorschoten.nl of Hans van der Elst, mobiel: 06-55177065


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten