Conny van der Krogt is burgercommissielid van GroenLinks.
Conny van der Krogt is burgercommissielid van GroenLinks. Foto: GroenLinks Voorschoten

Conny van der Krogt nieuw commissielid voor GroenLinks

Politiek Politiek

Donderdag 12 november is Conny van der Krogt voor GroenLinks geïnstalleerd als burgercommissielid in de Voorschotense gemeenteraad. GroenLinks is heel blij met haar toetreden tot de gemeenteraadsfractie van GroenLinks.

Conny is een betrokken inwoonster van Voorschoten. Bekend bij velen en actief bij onder andere muziekvereniging Laurentius, als leerkracht op de Fortgensschool, bestuurslid van de stedenband met Kita, en nu dus ook als commissielid voor GroenLinks Voorschoten. Ze zal lid worden van de commissie Wonen, Ruimte en Groen (WRG).

“Conny is voor veel Voorschotenaren een bekend gezicht,” volgens fractievoorzitter Albert Deuzeman. “Ze is niet alleen een plezierig mens, maar zet zich al jaren op allerlei manieren in voor ons dorp. We zijn ontzettend blij dat ze haar grote betrokkenheid, brede ervaring en uitgebreide netwerk wil inzetten om met de fractie van GroenLinks te werken aan een leefbaar en sociaal dorp.”

Conny van der Krogt: “Wij wonen in een schitterend dorp, waar we met elkaar zeer trots op mogen zijn. Ik zou zo graag een bijdrage willen leveren aan de saamhorigheid en de manier waarop wij met elkaar leven in ons dorp. Ik probeer dit in mijn werk al in te zetten door de kinderen jaarlijks op speelse wijze kennis te laten maken met de gemeentepolitiek. Ook wil ik hen bewust bezig laten zijn met zorg voor elkaar en anderen. Mijn ouders hebben mij geleerd dat wij de aarde in bruikleen hebben van onze kinderen. Zij verbouwden alle groente zelf, zoveel mogelijk op biologisch dynamische wijze. Wij leerden dat de natuur veel zelf kan doen en dat wij het niet moeten verpesten met allerlei synthetische middelen. Ik vind het belangrijk dat wij nadenken over de manier waarop wij in Voorschoten de natuur betrekken bij alles wat wij doen en beslissen. Dus woningbouw is belangrijk en voor veel jongeren zelfs onontbeerlijk, maar laten we hierbij goed kijken naar de mogelijkheden om dit zo duurzaam en verantwoord mogelijk te doen. Verder vind ik het goed om te zien dat GroenLinks Voorschoten op meerdere momenten in ons dorp aan de slag gaat om, samen met bewoners, een schoonmaakactie te houden. Het fijne hierbij is dat je in gesprek blijft met de mensen die jou hun stem gegeven hebben. Met een eenvoudige actie kun je daadwerkelijk laten zien dat het de moeite waard is om het vertrouwen aan de mensen van GroenLinks te schenken.”

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37