Adriaan Andringa is herkozen als lijsttrekker voor D66 Voorschoten.
Adriaan Andringa is herkozen als lijsttrekker voor D66 Voorschoten. Foto: D66 Voorschoten

Adriaan Andringa opnieuw lijsttrekker voor D66

Politiek Persberichten Politiek

(persbericht) Adriaan Andringa is opnieuw verkozen tot lijsttrekker namens D66 in Voorschoten voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dat meldt de Verkiezingscommissie van de D66-afdeling Leidse Regio. 

Afdelingsvoorzitter Jasmijn Touw: “Ik wil Adriaan en zijn team van harte feliciteren. De afgelopen vier jaar heeft Adriaan met zijn team het D66-gedachtegoed in Voorschoten goed laten zien. Ik kijk er naar uit om samen met Adriaan, zijn team en alle Voorschotenaren D66 in Voorschoten weer een stevige positie te geven na de Gemeenteraadsverkiezingen.”

Andringa is de afgelopen vier jaar fractievoorzitter geweest namens D66 in Voorschoten. Samen met de fractie heeft hij het D66-gedachtegoed een goed plekje kunnen geven in de politiek in Voorschoten. Andringa: “De gemeente stond er vier jaar geleden slecht voor vanwege de financiën, een slecht functionerende ambtelijke organisatie met Wassenaar, onze rug die we naar de Leidse Regio toe hadden gekeerd en diverse onderwerpen, zoals mogelijke sluiting van het zwembad, die het dorp verdeelden.”

Vier jaar D66 in de coalitie
Vier jaar verder staat Voorschoten in alle opzichten sterker op de kaart, hoewel er ook nog veel uitdagingen zijn. “Ondanks de beperkte mogelijkheden en middelen mag Voorschoten trots zijn op wat er de afgelopen jaren is bereikt”, aldus Andringa. “Maar er is ook nog veel te doen. We maken eindelijk werk van het bouwen van nieuwe woningen en bij verduurzaming en participatie moet er een schep bovenop. Misschien wel het belangrijkst: onze nieuwe zelfstandige ambtelijke organisatie moet zich de komende vier jaar echt bewijzen. Dat betekent dat de missie waarmee ik met vier jaar geleden verkiesbaar stelde, om mee te bouwen aan een Voorschoten met goede voorzieningen voor haar inwoners en een krachtig bestuur, nog niet is volbracht.”

Verkiezingen
Van 15 mei tot en met 26 mei, 20.00 uur, konden de leden van D66 Voorschoten stemmen over de nieuwe lijsttrekker. D66-leden kunnen zich vanaf 1 augustus 2021 kandideren voor de rest van de kandidatenlijst, waar vanaf 14 november over zal worden gestemd.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1