CDA fractievoorzitter René Zoetemelk
CDA fractievoorzitter René Zoetemelk

CDA op de bres voor het instellen van een Sportprijs

Politiek Persberichten Politiek

(persbericht) “Het CDA is sterk voorstander van het verbinden van krachten van burgers, verenigingsleven, ondernemers en overheid om samen Voorschoten naar een betere toekomst te loodsen. Daarnaast is een gezonde leefstijl, sport en bewegen niet minder belangrijk voor een vitale, leefbare en bruisende gemeente”, aldus René Zoetemelk dezer dagen in de gemeenteraad bij de algemeen politieke beschouwingen over de Kaderbrief 2022. Deze lijn doortrekkend kwam de voorzitter van de CDA-fractie in genoemde raadsvergadering met het verrassende initiatief van het door de gemeente doen instellen van een jaarlijkse Sportprijs.

In contacten van de Voorschotense Christendemocraten met sportverenigingen kwam deze wens de afgelopen tijd enkele malen naar voren. “In veel gemeenten is zo’n sportevenement een belangrijk moment van verbinding en waardering. Bij de organisatie ervan is in de visie van het CDA trouwens een belangrijke rol voor het verenigingsleven zelf weg gelegd.” 

In de discussie over zijn initiatief, dat vrijwel raadsbreed werd ondersteund, wees Zoetemelk er nog op dat Voorschoten in het nabije verleden zijn eigen “sportgala” kende. Een festijn dat in de voormalige Zilverfabriek en toenmalig hoofkantoor van MEXX plaatsvond kon op grote belangstelling, brede ondersteuning uit de sportwereld en ondernemers rekenen. Het trok veel bezoekers. 

Gegeven de brede steun voor deze CDA-motie, die is mede ondertekend door VVD, ONS, PvdA en Voorschoten Lokaal Sterk is te verwachten dat binnen afzienbare tijd de voorbereidingen voor een dergelijk evenement ter hand kunnen worden genomen!

“En wat zou het dan prachtig zijn als we de uitreiking ook kunnen opsieren met optredens van onze cultuurverenigingen. Er schuilt zoveel moois in Voorschoten!”, besluit Zoetemelk.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 21 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Peter Dik 23 uur geleden