<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Inge Nieuwenhuizen is voorgedragen als burgemeester in De Wolden.&nbsp;</p>

Inge Nieuwenhuizen is voorgedragen als burgemeester in De Wolden. 

(Foto: PR)
Politiek

Oud wethouder Inge Nieuwenhuizen wordt burgemeester in Drenthe

  Politiek

Oud wethouder Inge Nieuwenhuizen vertrekt naar Drenthe. Gisterenavond werd ze voorgedragen als burgemeester van de gemeente De Wolden. 

Inge Nieuwenhuizen, dochter van het bekende Voorschotense echtpaar Nieuwenhuizen, dat onder andere het voormalige Greenway Theater exploiteerde (voorganger van het huidige Filmtheater), kwam in 2010 in de Voorschotense politiek. Ze werd direct wethouder voor de VVD en deed dat tot 2017. In mei van dat jaar trad ze af en werd wethouder in IJsselstein. In 2018 vertrok ze in die functie naar Bodegraven-Reeuwijk waar ze de portefeuille economie beheerde. 

Het Drentse De Wolden bestaat uit de dorpen Zuidwolde, Ruinerwold, De Wijk en Ruinen. De gemeente heeft zo’n 25.000 inwoners. 

Naar verwachting kan Inge nog dit jaar in haar nieuwe functie worden benoemd.

Inge’s opvolger in Voorschoten was Nanning Mol, die vertrok in 2019 als burgemeester naar het Noord-Hollandse Laren. Voorschoten lijkt daarmee een goede kweekvijver voor het pluche te zijn. 


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten