Inge Nieuwenhuizen is voorgedragen als burgemeester in De Wolden.
Inge Nieuwenhuizen is voorgedragen als burgemeester in De Wolden. Foto: PR

Oud wethouder Inge Nieuwenhuizen wordt burgemeester in Drenthe

Politiek Politiek

Oud wethouder Inge Nieuwenhuizen vertrekt naar Drenthe. Gisterenavond werd ze voorgedragen als burgemeester van de gemeente De Wolden. 

Inge Nieuwenhuizen, dochter van het bekende Voorschotense echtpaar Nieuwenhuizen, dat onder andere het voormalige Greenway Theater exploiteerde (voorganger van het huidige Filmtheater), kwam in 2010 in de Voorschotense politiek. Ze werd direct wethouder voor de VVD en deed dat tot 2017. In mei van dat jaar trad ze af en werd wethouder in IJsselstein. In 2018 vertrok ze in die functie naar Bodegraven-Reeuwijk waar ze de portefeuille economie beheerde. 

Het Drentse De Wolden bestaat uit de dorpen Zuidwolde, Ruinerwold, De Wijk en Ruinen. De gemeente heeft zo’n 25.000 inwoners. 

Naar verwachting kan Inge nog dit jaar in haar nieuwe functie worden benoemd.

Inge’s opvolger in Voorschoten was Nanning Mol, die vertrok in 2019 als burgemeester naar het Noord-Hollandse Laren. Voorschoten lijkt daarmee een goede kweekvijver voor het pluche te zijn. 

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 35 minuten geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 3 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 4 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 20 uur geleden