De programmacommissie bood het programma aan de lijsttrekker Marleen Persoon (r) aan.
De programmacommissie bood het programma aan de lijsttrekker Marleen Persoon (r) aan. Foto: Voorschoten Lokaal

Voorschoten Lokaal nu officieel

Politiek Persberichten Politiek

Persbericht Voorschoten Lokaal 

Tijdens een speciale zitting van het stembureau van de gemeente Voorschoten, heeft de voorzitter, burgemeester Stemerdink, bekend gemaakt dat de ‘nieuwe’ partij Voorschoten Lokaal is toegelaten tot de verkiezingen van 14 tot 16 maart. Hoewel lijsttrekker Marleen Persoon inmiddels een bekende naam is in politiek en maatschappelijk Voorschoten, moest de partij Voorschoten Lokaal alle formele stappen doorlopen om als ‘nieuwe’ partij deel te mogen nemen.

Het komt niet vaak voor dat een nieuwe partij meedoet aan de verkiezingen in Voorschoten, vertelde een lid van het stembureau. In mijn carrière is dit pas de tweede keer. Toch heel bijzonder dat ik dit mee mag maken. 

Nadat de vorige lokale partij ONS Voorschoten, zichzelf als vereniging heeft opgeheven en bekend maakte dat zij niet mee zouden doen aan de komende verkiezingen, was er geen lokale partij meer in Voorschoten. Terwijl landelijke cijfers aantonen dat tussen de 20% en 30% van de kiezers op een lokale partij willen stemmen. Kijk maar naar Wassenaar en Oegstgeest, twee redelijk vergelijkbare gemeenten.

Een reden voor Marleen Persoon om te onderzoeken of er genoeg mensen enthousiast waren om in een lokale partij op te komen voor de belangen van Voorschoten. Los van landelijke opdrachten, gewoon doen wat goed is voor Voorschoten en zijn inwoners.

En dat bleek verrassend goed te werken. Inmiddels staat er een vereniging, een partij, een lijst met enthousiaste kandidaten en een programma waarin de visie van de partij wordt gepresenteerd.

Nadat ’s morgens de burgemeester de partij heeft toegelaten, bood ’s avonds de programmacommissie het programma aan de trotse lijsttrekker aan.

Reageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaal.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eeke Landman - Sinnema haalt eerste zege binnen voor Running Team 13 uur geleden
Marjon Brinkman en Jeroen Snijder geven valpreventietrainingen bij Plexxus Fysiotherapie. Foto: VSK
Valpreventie? Heb ik niet nodig want ik val nooit! 16 uur geleden 1
De leden van de Jongereraad met vlnr Stan Perel, Sander Douw, Miguel Boersma en Mylène  Trippenzee. Niet op de foto: Stefani Buenrostro. De jongerenraad gaat van zich laten horen! Foto: VSK
De jongerenraad van Voorschoten pakt door 18 uur geleden
5000 deelnemers fietsten en liepen vorig jaar 17.022.738 euro bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Foto: PR Erwin Kessing
Deelnemers Alpe d'Huzes stuur ons je actie qr- code! 25 feb, 23:21
Afbeelding
Hoe migratie echt werkt 25 feb, 12:00