PvdA lijsttrekker Arnold Posthuma
PvdA lijsttrekker Arnold Posthuma

PvdA: ‘Verenigingen hebben niets aan mooie woorden!’

Politiek Persberichten Politiek

Afgelopen maandag 7 februari vond het 1e Voorschotense Sportdebat plaats. De PvdA vindt aandacht voor Sport en het verenigingsleven in het bijzonder erg belangrijk! Niet verrassend waren alle partijen dat met elkaar eens. Een aantal partijen bracht goede ideeën in zoals de Sportcoaches door de SP, en Voorschotense pas door GroenLinks. Maar waar is onze visie op de betekenis van Sport en Cultuur voor Voorschoten. En vervolgens: wat is het je als gemeente waard? 

Lijsttrekker Arnold Posthuma: ‘Verenigingen hebben namelijk niets aan mooie woorden. Ze hebben visie, aandacht en steun nodig om te doen waar ze goed in zijn: een goed sportklimaat creëren waarin burgers met een geheel verschillende achtergrond en voorkeuren samenkomen, sporten en elkaar ontmoeten. Dat vindt de PvdA belangrijk. Voorschoten is namelijk van ons allemaal!’

Alle partijen vonden Sport dus waardevol. Het gekke is echter dat niet blijkt uit de gemeentelijke uitgaven voor sport, cultuur en recreatie in Voorschoten. Deze liggen namelijk ver onder het gemiddelde van alle gemeentes in onze provincie. Voorschoten gaf in 2021 € 167, - per inwoner uit. Het gemiddelde per gemeente ligt in Zuid Holland op 316,- per inwoner. Bijna het dubbele dus. Om ons heen zie je dat Zoeterwoude (245,-), Leiderdorp (225,-) en Wassenaar (248,-) allemaal per burger in 2021 meer uitgeven aan Sport en Cultuur dan de gemeente Voorschoten. Er wordt structureel te weinig geïnvesteerd.

(zie afbeelding onder de tekst)

Een groot aantal lijsttrekkers vroeg tijdens het debat waar deze cijfers vandaan kwamen. Het is geen raketwetenschap, maar deze getallen worden al jaren bijgehouden op de uitstekende website van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG): https://www.waarstaatjegemeente.nl/. Een absolute aanrader, met name in verkiezingstijd. Op deze website kun je je met andere gemeenten in Nederland vergelijken. Je kunt zelfs jaren terugkijken. 

We beloven, er zijn meer bijzondere cijfers over Voorschoten! Confronteer daarom partijen eens met deze feiten, met name de partijen die de afgelopen jaren aan het roer van onze gemeente hebben gestaan! Check bijvoorbeeld eens hoe de woningvoorraad in Voorschoten eruit ziet. Ze zijn verschrikkelijk duur. In alle segmenten. Ook op het gebied van huur!

Wilt U meer weten over ons verkiezingsprogramma? Kijk op: Home - PvdA Voorschoten

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 10 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 10 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 19 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1