Graffiti van GroenLinks maar wel verwijderbaar
Graffiti van GroenLinks maar wel verwijderbaar Foto: GroenLinks Voorschoten

GroenLinks: Bomen en bloemen voor Voorschoten

Politiek Persberichten Politiek

Persbericht

Heeft u het ook gezien? Het leek wel graffiti… Plotseling verscheen er vorige week op straat ‘meer woningen’ of ‘meer bomen’. Bijvoorbeeld op de stoep bij de Kruiskerk en het MOC terrein.

Met deze verkiezingsactie laat GroenLinks zien dat er plek is in Voorschoten voor zowel meer woningen als meer bomen. Wat GroenLinks betreft wordt hier de komende vier jaar werk van gemaakt en worden er minimaal 150 bomen extra geplant door de gemeente. ‘Omdat we doen wat werkt, ben ik afgelopen najaar alvast begonnen met het oogsten van zaailingen, kleine boompjes’, aldus Paul ‘t Lam.

Tip de gemeente: waar kan een boom?
GroenLinks roept nu de hulp in van alle inwoners met de vraag: waar kan er een boom bij? De zoektocht richt zich op geschikte plekken in de openbare ruimte: op straat, pleintjes, bij speeltuinen of rond sportlocaties. Dus denk aan dat te warme hoekje op straat in de zomer, een boom kan hier voor koelte zorgen. Of dat stukje berm waar prima nog een boom bij kan.

Informatiemarkt centrum
Geef uw tip door tijdens de politieke informatiemarkt op zaterdag 12 maart in het centrum. Of stuur de straatnaam, liefst met foto van de locatie per e-mail naar fractie@glvs.nl Wilt u een boom planten op uw eigen grond dan kunt u bij de GroenLinks kraam direct een zaailing krijgen. Let op, op= op.

Zelf doen: zaadbommen maken
Wie direct zelf iets wil bijdragen aan ons prachtig groene dorp kan tijdens de politieke informatiemarkt bij de GroenLinks kraam zaadbommen maken. Een leuke activiteit om met kinderen te doen. En natuurlijk mogen zij hun zelfgemaakte zaadbom meenemen. De zaadbommen dragen straks bij aan een nóg bloemrijker dorp.

En die graffiti? Die vervaagt, de algen nemen vanzelf de schoon geschrobde stukjes straatsteen weer over.

Corinne Ilic van GroenLinks

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 17 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 18 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 19 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 20 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51