Vlnr Ad de Graaf, Arnold Posthuma en Rachèl  van Hellemondt
Vlnr Ad de Graaf, Arnold Posthuma en Rachèl van Hellemondt

PvdA: ‘We willen een gemeentebestuur dat daadkrachtig en sociaal is!

Politiek Persberichten Politiek

Persbericht

Op 30 maart 2022 is de nieuwe gemeenteraad van Voorschoten geïnstalleerd. Als PvdA danken we de 900 stemmers in Voorschoten voor hun keuze voor een daadkrachtige en sociale politiek. Voor de komende vier jaar zal Arnold Posthuma dit geluid in de Raad laten horen. 

Ad de Graaf en  Rachèl  van Hellemondt zullen als burgerraadsleden dat op een zelfde manier laten klinken, door hun lidmaatschap van respectievelijk de raadscommissies Wonen, Ruimte en Groen en Mens & Samenleving. 

De komende periode wil de PvdA de  afstand tussen burger en gemeentebestuur verkleinen. Burgerparticipatie moet nu echt serieus worden genomen. Inwoners, ondernemers en verenigingen worden in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij planvorming. Een serieus debat moet gevoerd worden over de Bestuurseffectrapportage van de Alliantie Burgers Voorschoten. 

Op het gebied van wonen dient het gemeentebestuur voortvarend aan de slag te gaan. Uiterlijk 1 januari 2023 presenteert het college de voornemens met betrekking tot een woningbouwprogramma voor de komende vijf jaar. Teneinde tot een daadkrachtig bouwbeleid te komen is een versterking van de ambtelijke capaciteit noodzakelijk.

Op het gebied van duurzaamheid is het nu echt tijd voor concrete uitvoeringsagenda. Generieke regelingen, zoals een voucher voor elk huishouden, worden vervangen door regelingen die betere aansluiten bij de financiële positie van huishoudens en die bijdragen aan het bestrijden van energiearmoede en het realiseren van de nodige energiebesparing.

In relatie tot de ontwikkeling van ons centrum moet er veel gebeuren. Meer betaalbare woningen door te ontwikkelen op het Churchillplein, het MOC-terrein, het Fixit-terrein en het Wagenerf. Verder wordt samen met ondernemers en bewoners het voorzieningenaanbod aangepakt en wordt door de herinrichting van het Treubplein, de aantrekkingskracht van het centrum versterkt.

De PvdA vindt verder dat cultuur en sport de komende vier jaren hoger op de politieke agenda moeten staan. Samen met de Cultuurfabriek en de zojuist opgerichte Sportkoepel willen we in 2022 een agenda maken waarin staat wat we de komende jaren gaan doen, wanneer we dat doen en wat de gemeentelijke bijdrage hieraan gaat zijn. 

PvdA- fractievoorzitter Arnold Posthuma: ‘De komende vier jaar gaan we bouwen. Aan een Voorschoten met passende woningen, bereikbare voorzieningen en investeringen in ons verenigingsleven. Dat kunnen we niet alleen. We  hebben daar andere partijen voor nodig. Onze inwoners kunnen ervan op aan dat wij kritisch, inhoudelijk én constructief zullen zijn. Voor een Voorschoten dat van ons allemaal is!’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vechtpartij bij opvanglocatie Gouden Leeuw 8 uur geleden 12
Burgemeester Stemerdink ontving het eerste exemplaar uit handen van auteur Jan Spendel.
Honderd jaar sociaaldemocraten in Voorschoten 9 uur geleden
De genomineerden en winnaars van 2023. Er kan genomineerd worden voor de awards van 2024.
Nomineren voor de Voorschoten Awards 9 uur geleden
Afbeelding
PvdA blij met vernoeming park naar Max van der Stoel 29 apr, 16:04
Op 4 mei wordt de film 'Verdwenen Stad' vertoond over de onthutsende rol van de Amsterdamse tram in de Tweede Wereldoorlog
Programma Filmtheater 29 apr, 15:56