Vorige week vrijdag nam wethouder Bianca Bremer van Leidschendam-Voorburg de petitie in ontvangst.
Vorige week vrijdag nam wethouder Bianca Bremer van Leidschendam-Voorburg de petitie in ontvangst. Foto: VSK

Raad wil dat besloten informatie-avond Vlietland openbaar wordt

Politiek Politiek Politiek

De politieke partijen lieten eerder al weten ongelukkig te zijn met het besloten karakter van de informatieavond vanavond op het gemeentehuis van Leidschendam-Voorburg. Onderwerp van gesprek is de bouw van 222 recreatiewoningen op Vlietland. Het recreatieterrein ligt op het grondgebied van die gemeente. Donderdagavond werd het onderwerp besproken tijdens de Commissie Burger & Bestuur. 

Een beetje laat, realiseerden ook de raadsleden, maar ze hoopten dat er toch nog iets aangepast kon worden. De bijeenkomst wordt gehouden op verzoek van de gemeente Voorschoten. ‘Een bijeenkomst voor gemeenteraden en statenleden’, dat is wat we eruit hebben kunnen halen’, zei wethouder Zoetemelk. Hij verbaasde zich er wel over dat de Voorschotense politiek hun partijgenoten in Leidschendam-Voorburg niet hebben ingeschakeld. ‘Er is weinig kritiek vanuit Leidschendam-Voorburg, wellicht ligt daar een taak voor de Voorschotense partijen.’

De ontwikkelaars van het gebied presenteren hun plannen vanavond. ‘Dat de pers er ook niet bij mag zijn is raar’, vond D66 voorman Adriaan Andringa. ‘Dat draagt niet bij aan de discussie.’ Wethouder Zoetemelk zegde toe nogmaals contact op te nemen met wethouder Bianca Bremer van Leidschendam-Voorburg met deze vraag. 

Of er nog iets aan de plannen gedaan kan worden, lijkt twijfelachtig. Vorige week vrijdag, bij de overhandiging van de petitie met ruim 17.000 handtekeningen, zei wethouder Bremer dat het plan onherroepelijk is. Volgens de PvdA klopt dat niet. ‘Er zijn mogelijkheden in de wet Ruimtelijke Ordening’, aldus Ad de Graaf in een persbericht. En ook GroenLinks pleitte voor behoud van het groen op Vlietland in een persbericht

De bijeenkomst vandaag is wel via een live-stream te volgen. Op de website van Leidschendam-Voorburg is vanmiddag een link hiervoor te vinden. De bijeenkomst duurt van 16.45 tot 17.45 uur.