Afbeelding

Voorschotense jeugdschakers laten van zich horen

Sport Sport

Het schaakseizoen 2018 – 2019 dat in september van start is gegaan, is inmiddels een eind gevorderd. Met succes hebben jeugdspelers van Schaakvereniging Voorschoten aan diverse regionale jeugdkampioenschappen deelgenomen. Op zaterdag 23 maart vormde de Alettahof het toneel voor de jeugdclub competitie van de Leidse Schaakbond, waarvan de organisatie in handen was van Schaakvereniging Voorschoten.

Vijf schaakverenigingen met kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar waren met één of meerdere viertallen op het toernooi afgekomen. In de eerste ronde zorgde het tweede team van Voorschoten gelijk voor een verrassing door een gelijkspel af te dwingen tegen het eerste team. Daarmee was de koek nog niet op, want tegen de nummer twee van de eindrangschikking werd zelfs gewonnen. Uiteindelijk eindigden Luca Lay, Ruben van Borren, Sascha Bovenkerk en Willem de Weert maar één plaats achter het eerste team. De gedeelde 3e plaats was het eindstation voor Abel Zoet, Lucas Veltrop, Mischa van der Veen en Wiebe Zoet. In september mogen zij deelnemen aan de landelijke jeugdclub competitie.

De schoolschakers van basisscholen De Vink en Het Kompas kwalificeerden zich op woensdag 6 maart voor de finaledag op woensdag 20 maart. Hierin was helaas geen hoofdrol klaargelegd voor de schakers van Het Kompas. Met overtuiging geraakten Otto Zoet, Ivanke Wiggers, Rik le Clercq en Abel Zoet tot de laatste vier teams die streden om het kampioenschap van de Leidse regio. Met de bokaal voor het grijpen ging het echter mis, de 2e plaats is desalniettemin een mooie prestatie en opnieuw mogen zij zich opmaken voor het Nederlands kampioenschap (NK).

Meer teamsucces is er te melden over het jeugdteam bestaande uit Thomas Vermet, Tristan Maas, Yannick Wiggers, Jelle Zoet (topscoorder met 5 uit 5), Stijn Sannen en Matthijs van Borren. Zij zijn kampioen geworden van de 4e klasse van de Leidse Schaakbond. Het andere jeugdteam dat dit seizoen uitkwam in de externe competitie wist dit bijna te evenaren in de parallel klasse. 

Cato de Zoeten, Jet de Zoeten, Fien Sannen, Julieta Marzolo en Jona van de Poel komen dit seizoen nog in actie op een NK. De benjamins (kinderen geboren in 2010 of later) krijgen zaterdag 6 april de mogelijkheid om een startbewijs voor de Nationale Pupillendag te verdienen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 3 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 4 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 5 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 6 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 9 uur geleden