<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sparta winnaar V'97 paastoernooi
Sparta winnaar V'97 paastoernooi (Foto: Jan Schouten)

Sparta wint het internationale Paastoernooi van Voorschoten'97

  Sport

Club Brugge verslagen in finale

Voorschoten - Het D-toernooi van Voorschoten '97 is gewonnen door Sparta Rotterdam. Het Onder 12 team van de profclub uit de Maasstad was op een zonovergoten Sportpark Adegeest in de finale te sterk voor de Belgische topclub Club Brugge. Het brons ging naar FC Utrecht, terwijl titelverdediger SC Heerenveen beslag legde op de 4e plaats. Aan het toernooi deden negen profclubs uit Nederland mee, vijf uit België en AS Roma uit Italië. Het organiserende Voorschoten'97 completeerde het deelnemersveld en leverde met de twaalfde plaats een verdienstelijke prestatie.

In de finale was Club Brugge favoriet, maar Sparta liet zien in het toernooi gegroeid te zijn. De Rotterdammers scoorden één keer in de eindstrijd en pakten daarmee de hoofdprijs. Debutant AS Roma liet geweldig voetbal zien, maar werd in de laatste poulewedstrijd verslagen door een sterk FC Utrecht. De Romeinen eindigden uiteindelijk op de vijfde plaats.

Beste speler van het toernooi werd verdediger Damman Zef van Club Brugge, die zich een ware leider van zijn defensie toonde. De prijs voor de beste keeper ging naar Francesco Catasta van AS Roma, terwijl Tim Danhof van ADO Den Haag topscorer werd met liefst acht goals.

Tekst :   Hans Douw
Foto's : Jan Schouten

De volledige uitslag:

1 Sparta Rotterdam
2 Club Brugge
3 FC Utrecht
4 SC Heerenveen
5 AS Roma
6 SBV Excelsior
7 RSC Anderlecht
8 FC Groningen
9 ADO Den Haag
10 Roda JC
11 KV Mechelen
12 Voorschoten'97
13 NAC Breda
14 FC Emmen
15 Sporting Lokeren
16 Sint-Truiden


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten