Afbeelding
Foto: Picasa

Walking Footballers Voorschoten'97 op zoek naar talent.

Sport

Het Walking Football team van Voorschoten'97 is op zoek naar vers talent. Voorwaarden om mee te spelen zijn een leeftijd van ongeveer 60 jaar en ouder, een sportieve grondhouding, redelijke conditie, enig doorzettingsvermogen maar bovenal:  veel plezier en lol in het voetbalspel.

Met name dat laatste is van essentieel belang om als team successen te boeken en persoonlijk fit, vitaal en gezond te blijven.

Een Walking Football-team  bestaat uit zes spelers, plus wissels die steeds meedraaien. De speeltijd van een (toernooi-)wedstrijd is  15-20 minuten. Bij het uit Engeland overgewaaide spel is hardlopen en ruw spel verboden, een keeper en buitenspel kent men niet, de bal mag niet hoger komen dan op heuphoogte maar scoren mag natuurlijk altijd. Men speelt op een kwart veld met kleine doeltjes.

De Voorschotense voetballers hebben recent deelgenomen aan toernooien in Zoetermeer en Noordwijkerhout.  In Zoetermeer bereikte het team, deze keer met  8 spelers,  een keurige vierde plaats in een veld van  16 deelnemers, waaronder ADO, Westlandia en Feijenoord. In de halve finale was de latere winnaar SEV uit Leidschendam te sterk, waarna ook de strijd om de 3e/4e plaats verloren ging. Toch een knappe prestatie van de Voorschotenaren, die uiteindelijk nog maar een goed half jaar bezig zijn.

Bij het B4King-toernooi op 26 april in Noordwijkerhout met 8 deelnemende teams werd Voorschoten'97 zelfs tweede en werd alleen van (wederom) SEV verloren. De Leidschendammers, die al enkele jaren het Walking Football beoefenen, werden uiteindelijk ook de winnaar van dit toernooi.

Beide toernooien waren uitstekend georganiseerd en naast het voetbal was het buiten het veld ook heel gezellig, iets wat bij Walking Football zeker een belangrijke bijkomstigheid is.

 Voor de komende periode staan weer enkele  leuke toernooien gepland, o.a in Scheveningen en bij buurman SEV. Daarom willen de Walking Footballers graag  nieuwe spelers (m/v) verwelkomen op de trainingsmiddag, elke dinsdag vanaf half twee op sportpark Adegeest aan de Weddeloop in Voorschoten.  Kom kijken, of beter nog neem je sportkleding mee  en ervaar hoe leuk het is om weer een balletje te trappen en daarna gezellig een frisje/biertje te drinken met elkaar.  Info bij Fred Veldman (fa.veldman@gmail.com ) Gerrit Mol (ge.mol@planet.nl ) of Hans Verweij (hansverweij@xs4all.nl). Voor algemene informatie over Walking Football kun je kijken op www.oldstars.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 4 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 9 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24