<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Sport

Diplomafeest in Het Wedde, bandjesverzameling compleet!

  Sport

In het weekend waarin de Tuinfair plaatsvond op de Voorstraat, de Voorschotense kerklokken "Arcade" luidden en Duncan Laurence na 44 jaar het Eurovisie Songfestival voor Nederland wist te winnen was er in zwembad Het Wedde ook weer het nodige te beleven. Naast het feit dat veel personen op zondagochtend lekker baantjes komen trekken of met het gezin komen dobberen in Het Wedde, behaalden zondagmiddag 84 kinderen in het Voorschotense zwembad een Nationaal Zwemdiploma A, B of C. 

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma's A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Met het Nationale Zwemdiploma C op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Alleen zwemlesaanbieders die in het bezit zijn van de Licentie Nationale Zwemdiploma's, mogen de Nationale Zwemdiploma's uitgeven. Zwembad Het Wedde is in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma's.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden
Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden leert een kind om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Polsbandjes
Bij de start van het zwemlestraject ontvangt ieder kind een rood polsbandje "Jippie, ik ga op zwemles". De kleuren van de bandjes corresponderen met de niveaugroepen. Zodra uw kind aan de eisen voldoet om naar het volgende groepje te gaan, ontvangt uw kind een polsbandje. Het behalen van een nieuw polsbandje zorgt voor zwemplezier,  maar ook is voor alle meesters en juffen in één oogopslag te zien of iedereen wel bij het juiste badje staat (zwemveiligheid). Om kinderen te motiveren kunnen ze in totaal acht polsbandjes verdienen, het 'gouden' polsbandje kan worden verkregen bij het halen van het C-diploma.

Diplomafeest
In zwembad Het Wedde behaalden 84 kinderen onder aanmoediging van familie, vrienden en de zwemonderwijzers van Het Wedde hun zwemdiploma. Zij behaalden zwemdiploma A, het eerste diploma van het Zwem-ABC: Mohamed Ablas, Aloé Biesbroek, Lars Blikman, Isla van den Bremer, Veny Draijer, Arthur Filippo, Dorian de Haan, Nesma Hader, Febe Hattink, Sophie Hulme, Mees Jansen, Daniel Abdul Kamara, Sam Laffoon, Francesca Marzolo, Coco Molleman, Rayan Muse, Analie Ndayiagije, Stijn Peter van Os, Ryan Overduin, Luuk Paardekooper, Bodhi Pfaff, Didier Roodakkers, Nathanael Sipahutar, Dylan Sloof, Daan Hugo Ulrich, Dax van der Veer, Simon Weldegerima, Lizzy Wolters, Hu Yongjian en Ottline van der Zwan. 

Deze kinderen zetten met het behalen van het B-diploma een waardevolle tussenstap op weg naar het volledige Zwem-ABC: Ilse Blankestijn, Julia Blok, Chris Boom, Sarah Boonstra, Zonne Bosma, Isa van den Broek, Jake Csorba, Dilay Delikaya, Siem Fu, Rosalie Hillebrink, Donny 't Hoen, Fenna Houdt, Elvira van 't Hul, Juultje Jansen, Kerim Kaya, Max Lamers, Roos de Lange, Sophie van den Ouden, Tom Prins, Merijn van 't Sant, Mia Scargo, Anna Lucia Schwarz, Koen Sentrop, Jaivey Snijder, Lucas Spijer, Guusje van Tol, Kyan Veenstra, Bastiaan Verschoor, Stijn Visser, Lynn Vogels en Jasper van Zanten.

Deze kids maakten de polsbandjesreeks compleet, zij behaalden het C-diploma en bezitten daarmee het volledige Zwem-ABC: Arjan Arkesteijn, Feline Baak, Luca Berkhout, Ruben van Borren, Jerome Bridwell, Jolie ten Broeke, Chiara Fernando, Mkyise Ghebremedhen, Dakota Grimberg, Cas Hendriks, Anna Hermans, Rosalie Janssen, Hailey Leenders, Eline van Loenen, Imke Low, Tessel Mahler, Thomas Marcus, Tijmen Richert, Thor Scherjon, Lulu Sorber, Ivan Verheij, Vlinder Vijlbrief, Berend Vis en Floor Visser.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten